In Vrijheid Verbonden 2016

25 januari 2016: Pelgrimeren voor Vrede

 

Op 25 januari 2016 wordt op verschillende plaatsen in de stad Utrecht in de synagoge, de kerk, de moskee, de tempel, enz. gesproken, gemediteerd en gebeden voor vrede: moslims in de moskee, christenen in de kerk, joden in de synagoge, hindoes in de tempel, enz. 
Op het einde van de dag trekken de verschillende groepen vanuit de moskee, kerk, synagoge, tempel, enz. dwars door de stad richting het Domplein: een pelgrimstocht van bezinning en dialoog, pelgrimeren voor vrede!

In TivoliVredenburg vindt een gezamenlijke afsluitende - besloten - bijeenkomst plaats waarvoor ieder vanuit zijn traditie iets meebrengt en presenteert over vrede als ingrediënten voor een gezamenlijke boodschap.

In 1986 kwamen vertegenwoordigers van verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen bijeen in de Italiaanse stad Assisi om te mediteren en te bidden voor vrede: de spirituele kracht van religies en levensbeschouwingen ten dienste van de vrede. De Assisi-bijeenkomst werd geïnspireerd door Nostra Aetate, het document van de Rooms-Katholieke Kerk uit 1965 dat baanbrekend positief sprak over de dialoog van christenen met joden, moslims, hindoes en boeddhisten. De samenkomst in Assisi was indrukwekkend en kreeg sindsdien op meerdere plaatsen in de wereld navolging vanuit de religies en levensbeschouwingen, en straks ook in Utrecht tijdens de bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden op 25 januari 2016.


Pastoor Rudolf Scheltinga zal bij beide bijeenkomsten - in de Domkerk én in Tivoli Vredenburg - aanwezig zijn.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum