Actie Kerkbalans wordt op zaterdag 16 januari letterlijk ingeluid!

Bim bam bom: alle klokken luiden in Egmond aan Zee

De Actie Kerkbalans, waarmee meerdere kerkgenootschappen jaarlijks een bijdrage vragen van hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari worden in tenminste 15 dorpen/steden -  verdeeld over de provincies - om twaalf uur de kerkklokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daarvoor bij te dragen.  


In Egmond aan Zee vindt ook een dergelijke bijeenkomst plaats. De deuren van ’t Verenigingsgebouw Egmond gaan open op 11.00 uur en dan is een ieder die betrokken is bij de Actie Kerkbalans 2016 daar van harte welkom. Om 11.30 uur zal dan de officiële presentatie plaatsvinden in de vorm van een persconferentie voor alle aanwezigen. Een welkom én drie inspirerende verhalen van de drie klokkenluiders die vertellen waarom en waarvoor zij kerk-zijn in 2016 van groot belang vinden en waarom juist deze actie Kerkbalans van het grootste belang is voor alle taken waar onze plaatselijke kerken: de Protestantse Gemeente, de Rooms-katholieke parochie en de Oud-katholieke parochie voor staan. Een nog nooit eerder vertoonde bijeenkomst in Egmond aan Zee. Jan Mesu, Kees Kager en Laura Zwart – Vuil verlenen hier aan hun medewerking.

Het inluiden van Kerkbalans wordt een korte en krachtige ceremonie, waarbij de ’klokkenluider’ vertelt waarom hij of zij het belangrijk vindt dat de kerk er is in zijn of haar dorp. Deze vrijwilligers zijn het die Kerkbalans mogelijk maken. Het inluidmoment is bedoeld om hen een hart onder de riem te steken zodat ze ook in 2016 met frisse moed de financiële bijdragen gaan inzamelen voor hun plaatselijke kerkgemeenschap. Om 12.00 uur worden dan alle klokken geluid!

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum