'Doe je waar je blij van wordt?'


Benefietconcert ter ere van jubilaris Teresa Takken

Zuster Teresa Takken in haar huis waar iedereen welkom is. (Foto: Vincent de Vries / RM)

EGMOND AAN ZEE - Teresa Takken uit Egmond aan Zee zet zich reeds veertig jaar actief in voor de Sisters For Christian Community, een groep religieuzen die op allerlei manieren overal ter wereld werken voor vrede en verzoening. Zij trad veertig jaar geleden toe tot de congregatie van de SFCC. Teresa is niet alleen non, theologe en geestelijk verzorgster in Zorgcirkel Westerhout, maar ook een zeer begaafd muzikant.


Ter gelegenheid van dit jubileum vindt op zondagmiddag 15 november om 15.00 uur een benefietconcert plaats in de Oud-Katholieke Parochie van Sint Agnes te Egmond aan Zee. De opbrengst komt ten goede aan SFCC projecten in Honduras en Kenia. Dit concert geschiedt in samenwerking met Stichting Your Song Projects, die zeven jaar geleden opgericht werd door Teresa.

Doen waar je blij van wordt
Your Song Projects is een stichting die individuen en groepen door middel van muziek in hun kracht zet en nader tot elkaar brengt. Muziek als basis om de talenten van mensen naar boven te halen. Sinds de oprichting stelt Teresa altijd dezelfde vraag aan mensen die bij het project betrokken raken: "Waar leeft je hart naar? En nog belangrijker: doe je waar je blij van wordt?" De standaardvragen leveren altijd mooie gesprekken op, zo is de ervaring van Takken. "Mensen hebben het gevoel dat ze gehoord worden en stellen zich ook open. Zodra je je bewust bent waar je blij van wordt, dan is dat ook goed voor de wereld om ons heen. Stichting Your Song Projects hoopt dat naar voren te brengen in elk mens doormiddel van muziek en cultuur. Tegelijkertijd projecteren we de talenten van de leden, zodat zij een podium krijgen en kunnen tonen waar ze goed in zijn."

Drie generaties
Tijdens het benefietconcert treedt Teresa onder andere op met The 3 Generations, een getalenteerde groep muzikanten van uiteenlopende leeftijden uit drie verschillende generaties. Zij hebben reeds verschillende concerten door het land verzorgd en twee cd’s op hun naam staan: ‘Give Each Other Hope volume 1 en 2’. De opbrengst van deze laatste cd komt ten goede aan het werk tegen mensenhandel. Ook zullen er stukken uit het eerste Nederlandstalig Adventsoratorium ‘Eerste Licht’ en ‘Savitri’ ten gehore gebracht worden. Er is een vrijwillige deurcollecte na afloop van het concert.

De dag begint om 10.00 uur met een Eucharistieviering in de Oud-Katholieke Kerk van St. Agnes m.m.v. het Kerkkoor en gospelkoor De Seasingers. Het benefietconcert start om 15.00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd. Meer informatie over het werk van Teresa Takken is te vinden op www.sfccinternational.org  www.yoursongprojects.nl

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum