Volleybaltoernooi 2008

Tweede Paasdag was het weer zo ver. De parochie Culemborg had het op zich genomen om het traditionele Oud-Katholieke Volleybaltoernooi te organiseren. Ze hadden daarvoor een sporthal gevonden in Utrecht. Vanuit Egmond aan Zee vertrokken we met slechts één team naar Utrecht. VV en B moest het deze keer af laten weten wegens veel blessures en mankementen. Heel jammer, want de dames zorgen altijd voor veel gezelligheid.

In de sportzaal werd, voorafgaande aan het toernooi, een kerkdienst gehouden. Pastoor Nico Sarot was erg blij met de opkomst en wenste iedereen een sportief en gezellig toernooi. Ik kan het mis hebben, maar het lijkt me dat er vaak niet zoveel jeugdige kerkgangers zijn in zijn kerk.

In totaal hadden zich 9 teams opgegeven.
The ZAK-kamp, the young Ones uit Culemborg, OKjeugdkampen, een team uit Hilversum, Pinkk Utrecht, van de Utrechtse kinderkerk, Het Haringteam uit Enkhuizen, VTC, het volwassenenteam van Culemborg, Team Utrecht en het Egmondse team.
Zoals voorzien was, was het niet altijd een gelijkwaardige "strijd". Dat kan ook niet anders, als bijvoorbeeld het team uit Enkhuizen, wat uit zeer enthousiaste tieners bestaat, tegen een ervaren team als Egmond moet spelen. Dit laatste team ging dan ook niet voluit in deze wedstrijd.
Rond 16 uur werden de prijzen uitgereikt. En het wordt saai. Egmond heeft weer gewonnen. Even leek het er op dat er in de Hilversummer ploeg een goede tegenstander was gevonden, maar die moest het toch afleggen.

De uitslag:
1. Egmond
2. Hilversum
3. The ZAK-kamp
Alles bij elkaar was het toch weer gezellig, vooral in de bar na afloop. Het volgend jaar is het toernooi in Rotterdam.

Als kleine aanmoediging kregen zowel het organiserend comité uit Culemborg als de aanstaande organisatoren in Rotterdam een potje Egmondse bramenjam, nog gemaakt door de dames van NAOMI.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum