Tiende = laatste zomeravondconcert 2015


Slotconcert bij kaarslicht

Als de zon ondergaat en de laatste strandbezoeker vertrekt, branden de kaarsen in de oude kroonluchters in de Sint Agneskerk aan de Voorstraat. Traditiegetrouw is de oudkatholieke kerk tijdens het laatste Zomeravondconcert op maandagavond 31 augustus verlicht met kaarslicht. De bekende Hattemse organist Jaap Zwart sluit de reeks concerten sfeervol af.

Voor organist en publiek een waardige afsluiting van ook dit jaar weer een succesvolle reeks solo- en orgelPlus-concerten. Een mix van jong en oud talent waar onder een Zwitserse alpenhoornist, een Zuid-Koreaanse sopraan, een hoboïst en een 20-jarig orgeltalent traden op in de reeks die inmiddels een traditie kent van circa vijftig jaar. Het optreden van de panfluitist Matthijs Koene afgelopen maandag, maakten ook de orgelPlus-concerten tot een groot succes.

Tijdens het concert van maandag 31 augustus in de kerk aan de Voorstraat 112 komen verschillende componisten aan bod. Er zijn werken van Johan Haaksma, Siegfrid Karg -Elert , een vertrouwd werk van grootvader Jan Zwart, (1877-1937), de Brit Alfred Hollins en bekend werk W.A. Mozart te horen. Jaap Zwart speelt halverwege het concert een improvisatie van eigen hand en eindigt dit keer met twee composities uit de barok. Ook de laatste concertavond bij kaarslicht begint om 20.30 uur. De toegang is vrij met een openschaalcollecte aan de uitgang ten behoeve van het onderhoud van het ruim 140–jarige orgel en voor de optredende organist.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum