Negende zomeravondconcert

Orgel en panfluit, een unieke combinatie.

Matthijs Koene en Gert-Jan Mostert geven maandag 24 augustus a.s. het voorlaatste Zomeravondconcert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee. Matthijs,  de maestro op de panfluit, horen we komende maandag zowel solo als in combinatie met het orgel via de handen en voeten van de getalenteerde organist Gert-Jan Mostert.

Enerzijds dus een orgelPLUS-concert met werken van Bach - Sonate  fluit en continuo BWV 103 - en Händel uit de barok, daarnaast een staaltjes solospel op de panfluit in een bewerking van Buxtehudes Toccata en Fuga BWBux 157 en de Faux Bourdon waar Koene de ongekende mogelijkheden laat horen op zijn instrument. Organist en fluitist bieden deze avond een boeiend programma waar zowel de orgelkunst met composities van André Verwoerd als Daan Manneke aan bod komen, ieder met zijn eigen talenten.

Aanvang van het concert is maandagavond om 20.30 uur. De toegang is gratis, wel is er aan het einde van het concert de ‘Openschaalcollecte’. De grote kunst van beide artiesten zal u een onvergetelijke avond brengen waarin zowel de modernen als de barok soms elkaars gelijken zijn!

Matthijs Koene
studeerde Cum Laude af aan het Amsterdams Conservatorium en werd snel daarna benoemd als hoofdvakdocent aan dit gelijknamige instituut. Hij soleerde met de fluitconcerten van Mozart, Vivaldi en Quantz maar toont zich ook een enorme voorvechter voor het autonome repertoire voor de Panfluit.

Gert-Jan Mostert
startte zijn orgellessen reeds op vijfjarige leeftijd. Hij nam les bij Wim Madderom in Heiloo, werd op jonge leeftijd al spoedig kerkorganist en voltooide erna zijn doctoraal examen economie.  In deeltijd voltooide hij zijn examen orgel-  en kerkmuziek bij Jos van de Kooy. aan het Alkmaars Conservatorium. Hij is inmiddels al weer jaren verbonden aan de Verlosserkerk in Bussum en de De Keyserkerk in Middenbeemster.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum