Zevende zomeravondconcert

Evert van de Veen

Tijdens het zevende Zomeravondconcert in de Oud-Katholieke Sint Agneskerk speelt de bekende organist – koorleider Evert van de Veen uit Voorthuizen. Op maandag 10 augustus klinkt barok tot hedendaags werk in de kerk aan de Voorstraat 112

Zowel de barok van Händel uit diens Engelse periode als de romantiek van Duitse bodem van Schumann en Max Reger en muziek van Nederlandse bodem van componist Samuel de Lange Sr. komen in dit zeer gevarieerde concert aan bod. De organist laat ook hedendaags werk horen van Ab Wegnaar, Toon Hagen en Daan Manneke. Evert van de Veen staat ook in Egmond in een jarenlage traditie voor een uitvoeringspraktijk van hoog niveau. Of het nu gaat over de romantische- of de barokke stijlperiode met het kerkelijk orgelspel als wel de grote orgelliteratuur.

Ook is hij altijd weer op zoek naar moderne literatuur van eigentijdse componisten, getuige vanavond ook van de hier bovengenoemde voorbeelden als Toon Hagen en Daan Manneke, die op hun eigen wijze Gods lof in hun werken bezingen. Evert van de Veen maakte inmiddels ook in binnen- en buitenland een aantal CD -opnamen op markante orgels. Behalve kerkorganist, ‘Het mooiste aspect van mijn vak’ , genoemd door Van de Veen, is hij ook een veelgevraagd koorleider. Hij geeft regelmatig concerten in Duitsland, Oostenrijk en België. Maar ook in Engeland, Hongarije en Australië treedt hij regelmatig op.

De toegang voor het orgelconcert in de Sint Agneskerk aan de Voorstraat 112 is vrij, wel is er een collecte na afloop bij de uitgang. De opbrengst hiervan is bestemd voor de optredende organist en het onderhoud van het 140 jaar oude Ademaorgel. Aanvang 20.30 uur, kerk open om ca 20.15 uur.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum