Vierde zomeravondconcert

Maandag 20 juli 2015, 20.30 uur

 

In het vierde concert van de Zomeravondserie in de Oud-Katholieke Sint Agneskerk zingt maandag 20 juli de Zuid-Koreaanse sopraan Sae-jeong Kim. Zij treedt op met de bekende organist - beiaardier Gijsbert Kok aan de klavieren.
LINK naar door haar gezongen Avé Maria 

De Zuid-Koreaanse Sae-jeong Kim studeerde eerst aan de Kyungbuk National University. Zij won prijzen op meerdere concoursen en trad op in The Sound of Music, Evita en The Phantom of the Opera. Haar grote interesse voor de oude muziek deed haar besluiten haar zangstudie te vervolgen aan het Conservatorium te Den Haag. Gijsbert Kok is een veelgevraagd koor- en solistenbegeleider, organist aan de Domkerk van De Lier en de American Protestant Church in Den Haag. Hij is tevens stadsbeiaardier van Den Haag en is als docent verbonden aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en treedt als organist, beiaardier en begeleider op in binnen- en buitenland.

Op het programma staat minder bekend werk van de hedendaagse Christopher Tambling waarmee Kok de avond opent. Vervolgens wisselen beide artiesten elkaar af met werken van Mozart, Bach, Vladimir Vavilov, werk uit de achtste Sonate van Joseph Rheinberger, Naji Hakim, Mendelssohn en een stuk van de Engelsman John Rutter. Gewoontegetrouw is een ’improvisatie’ van de hand van Gijsbert Kok een vast onderdeel van het programma.

De toegang is vrij, wel is er een openschaalcollecte na afloop van het concert, bestemd voor de optredende artiesten en onderhoudskosten van het oude Adema orgel Aanvang 20.30 uur. (

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum