Het offer van Christus

Op woensdagavond 12 maart werd in het Verenigingsgebouw Egmond de film 'The passion of The Christ' gedraaid. Tijdens de laatste vastenmeditatie van die avond in de Hervormde kerk wees pastoor Ploeger de aanwezigen op de mogelijkheid de vertoning van de film bij te wonen. Dit resulteerde in een opkomst van 12 personen.
Voorafgaand aan de film werd kort uiteengezet hoe de maker van de film, Mel Gibson, tot deze productie gekomen was. Zijn eigen leven met ups en downs hadden hem doen inzien hoe groot het offer van Jezus was geweest. Dat hij (Mel Gibson) zich daar ook schuldig aan voelt, laat hij duidelijk in de film zien. Er is een fragment waarin een spijker door de hand van Jezus geslagen wordt. De handen die dan in beeld zijn en de hamer en spijker hanteren, zijn de handen van Mel Gibson.
De film getuigt van de laatste dagen van Jezus. Gruwelijk en bloedig is de scène van de geseling. Een paar toeschouwers hebben toen de zaal verlaten. Anderen sloegen de handen voor de ogen. Het maakt de film tot een heel indringende film.

Achteraf werd er even nagesproken over de film. De zaal was koud, maar we waren nog kouder geworden door de film.
Degenen die de film helemaal uitgekeken hebben, hadden ook het gevoel gekregen dat het mogelijk tijdens het leven van Jezus er ook zo  gewelddadig aan toe gegaan zou zijn. Het doordrong ons van de grootsheid van Zijn Offer.
Er werd waardering uitgesproken voor het vertonen van de film aan de vooravond van de Goede Week.

Namens de werkgroep,
Trees Visser-Groot

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum