‘Jong talent’ aan de klavieren op maandag 6 juli, 20.30 uur.Egmond aan Zee

‘Jong talent’ aan de klavieren

 

Was maandagavond j.l. de aftrap van het Egmondse concertenseizoen met een schitterend optreden van alpenhoorn plus orgel, maandag  a.s kunt u genieten van het solo-orgeloptreden van de talentvolle Laurens de Man. Dat is dan het tweede concert in de reeks  van tien op de maandagavonden in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk aan de Voorstraat. Wekelijks vinden in de maanden juli en augustus hier de inmiddels bekende orgelconcerten plaats, al dan niet met een ander instrumentaal solist dan wel zangstem.

De aanvang is 20.30 uur, de toegang gratis, wèl is er een openschaalcollecte, o.m. voor het behoud van het ruim 140 jaar oude Ademaorgel.

 

Dit keer dus Laurens de Man, een groot talent die orgel studeert bij Jacques van Oortmerssen en piano bij David Kuyken aan het Conservatorium te Amsterdam.

Zijn eerdere ‘bachelor’examens deed hij voor beide instrumenten in 2012  ‘Cum laude’ . Masterclasses brachten hem al in 2010 bij Olivier Latry  en Lorenzo Ghielmi (Jong Talent Klas Orgelacademie Haarlem). Laurens treedt daarnaast veelvuldig op als orgelsolist, pianist en maakt ook deel uit van het kamermuziekgezelschap Çhimaera Trio. (klarinet en cello). Hij maakte inmiddels diverse tourneés o.a. naar de USA, Canada en Costa Rica. Als pianist won hij eerder in de nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag de 1e prijs. Sinds 2012 is Laurens de hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en o.a. stagiair-organist  van de Oudekerk- gemeente  in Amsterdam.

 

In zijn programma hoort u werken van Johann Seb. Bach – de Sonate in Es (BWV 520), het Concerto in A naar Benedetto Marcello (BWV 974), César Franck  de Prelude, Fugue et Varation , Fancis Poulenc uit de suite Française en Jehan Alain

 ( o.a. de Litanies).

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum