Wederom een Rooms-Katholiek voorzitter Raad van Kerken in Nederland

Elkaar vinden in (de belangrijkste zaken van het) geloof

                

De rooms-katholieke theoloog Dirk Gudde (foto links) uit Zeist is vandaag gekozen tot nieuwe voorzitter van de Raad van Kerken in Nederland. Hij volgt Henk van Hout op, die acht jaar voorzitter is geweest. Kees Nieuwerth is gekozen tot nieuwe vice-voorzitter van de Raad.

Dirk Gudde (Haarlem, 1967), lid van de Rooms-Katholieke Kerk, is pastoraal werker in het bisdom Rotterdam. Hij heeft een lange staat van dienst op oecumenisch terrein. Hij was onder meer stafmedewerker voor pastoraat, opleidingen en oecumene bij het landelijk bureau van de Rooms-Katholieke Kerk van 1995 tot 2003. De laatste jaren was hij met de Raad van Kerken verbonden als lid en voorzitter van de beraadgroep Samenlevingsvragen.

Bestuurslijke ervaring
Gudde heeft ook veel bestuurlijke ervaring. Hij was onder meer gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Zeist. Eerder werkte hij op het CDA-partijbureau. Hij heeft een echtgenote en samen drie zonen.

Vice-voorzitter
De nieuwe vice-voorzitter, Ir. Kees Nieuwerth, (foto rechts) was al moderamenlid van de Raad en is aangesloten bij het Religieus Genootschap van de Vrienden (Quakers).

"In deze tijd kan het niet anders dan dat kerken gezamenlijk naar buiten treden’,
aldus de nieuwe voorzitter."

En verder ook: "Het gaat ook over het uitdragen van onze inspiratie en onze hoop. In onze tijd is ook behoefte aan spiritualiteit. Voor de kerken zelf is de Raad van Kerken een belangrijke ontmoetingsplaats, waar we ontdekken dat we ondanks de verschillen elkaar kunnen vinden in de belangrijkste zaken van het geloof’."

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum