Jaap Dekker koninklijk onderscheiden!

Lid in de orde van Oranje-Nassau


Nederland is sinds vandaag enkele duizenden lintjesdragers rijker. In de aanloop naar de verjaardag van Koning Willem-Alexander zijn in totaal 2838 personen onderscheiden voor hun speciale verdiensten voor de Nederlandse samenleving.

Dit jaar is er een lintje voor onder meer de heer Jaap Dekker. Het had Zijne Majesteit de Koning behaagd hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau! Dit kreeg hij - geheel tot zijn verrassing - hedenochtend te horen in De Blinkerd in Schoorl.

Vrijwilligers
Jaap Dekker behoort tot de overgrote meerderheid van de gedecoreerden die wordt onderscheiden voor vrijwilligerswerk. Slechts 144 mensen krijgen een lintje voor werkzaamheden in een betaalde functie. Jaap Dekker is al vele jaren werkzaam bij de Post - zo memoreerde de burgemeester van Bergen-NH - mevrouw Hetty Hafkamp. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij velerlei activiteiten welke grotendeels in én rond de Oud-Katholieke parochie van St. Agnes in Egmond aan Zee plaatsvinden, zoals: lid van het kerkbestuur, schoonmaker van het kerkgebouw, lid van de beheerscommissie van het Vereningsgebouw Egmond én interim-manager, zijn inzet voor de Mannenvereniging van St. Jan, voorzitter en lid van de commissie welke de jaarlijkse Fancy Fair mogelijk maakt.


Dit jaar zijn er minder lintjes uitgereikt dan andere jaren. Vorig jaar werden 3155 mensen onderscheiden. 2015 is een bijzonder lintjesjaar, omdat het Nederlands decoratiestelsel 200 jaar bestaat. Koning Willem I introduceerde in 1815 de Militaire Willems-Orde en de Orde van de Nederlandse Leeuw. De derde rang, de Orde van Oranje-Nassau, werd in 1892 ingesteld door regentes Emma.

Overzicht van alle gedecoreerden vandaag in Schoorl: LINK
welke u op onderstaande foto allemaal (op de rug) kunt zien,
met in hun midden burgemeester mevrouw Hetty Hafkamp,
herkenbaar aan haar grote, oranje, hoed.
(aan de rechterhand van de burgemeester staat de heer Jaap Dekker)

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum