'Doe waar je goed in bent'

Stichting Your Song Projects haalt talenten naar boven

Muziek als basis om de talenten van mensen naar boven te halen; voor zuster Teresa Takken uit Egmond aan Zee is die doelstelling altijd hetzelfde gebleven. Zodoende richtte de non die verbonden is aan de congregatie Sisters for Christian Community zes jaar geleden de Stichting Your Song Projects op. Sindsdien stelt ze altijd dezelfde vraag aan mensen die bij het project betrokken raken: "Waar leeft je hart naar? En nog belangrijker: doe je waar je blij van wordt?"

De standaardvragen leveren altijd mooie gesprekken op, zo is de ervaring van Takken. "Mensen hebben het gevoel dat ze gehoord worden en stellen zich ook open. Zodra je je bewust bent waar je blij van wordt, dan is dat ook goed voor de wereld om ons heen. Stichting Your Song Projects hoopt dat naar voren te brengen in elk mens doormiddel van muziek en cultuur. Tegelijkertijd projecteren we de talenten van de leden, zodat zij een podium krijgen en kunnen tonen waar ze goed in zijn."

Openen
Vanuit de stichting worden lieddagen georganiseerd voor kerken, licht Takken toe. "Natuurlijk wordt er al langer gezongen in de kerken, maar dat is dan veelal in het Duits: Brahms en Bach. Wij hebben specifiek Nederlandstalige nummers gemaakt voor bijvoorbeeld de adventperiode. Zodoende bereiken andere koren meer mensen en daarnaast leren we hen op die lieddagen om hun hart te openen en zichzelf te verdiepen."

Lees HIER verder.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum