Teresa Takken benoemd tot "Officier in de Orde van Oranje Nassau"

zondagmiddag 12 oktober 2014Hedenmiddag is aan Teresa Takken de Koninklijke Onderscheiding van "Officier in de Orde van Oranje Nassau" uitgereikt door de Burgemeester van Bergen, mevrouw Hetty Hafkamp. Deze uitreiking vond plaats in de Oud-Katholieke Kerk van Ste. Agnes aan de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Bij het toekennen van de Koninlijke Onderscheiding "Officier"gaat onder meer om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Verder mogen de verdiensten niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan de kandidaat is verbonden. De samenleving moet er baat bij hebben.

Welnu, de enorme lijst met inzet van Teresa Takken op haar vakgebied, de medische ethiek, haar inzet in het verleden in deze als hoogleraar ethiek aan diverse universiteiten in Amerika, Belgie en Nederland, haar inzet in de Nederlandse politiek ten tijde van de eerste debatten en discussies over de 'Euthanasie-wet'; haar betrokkenheid als adjunct-aalmoezenier bij de NAVO, haar inzet voor de medemens in nood, het opvangen van vluchtelingen in haar eigen huis; haar muzikale inzet - oa het (mede)oprichten van het Gospelkoor de Seasingers, de Stichting Your Song Projects en haar kwaliteiten om ieder mens in zijn/haar eigen kwaliteiten te herkennen en te erkennen en aan te sporen en uit te dagen om dát te doen waar hij/zij goed in is. Hierom en om nog vele andere bezigheden had het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd om prof. dr. zr. Teresa Takken sfcc te benoemen tot "Officier in de Orde van Oranje Nassau".

De burgemeester van Bergen, mevrouw Hetty Hafkamp, was zichtbaar verguld dat zij deze Koninklijke Onderscheiding mocht uitreiken. Een dergelijk hoge onderscheiding is nog niet vaak voorgekomen in de gemeente Bergen-NH.

Klik hier voor meer informatie over de Sisters For Christian Community.

Informatie over de ontvangen Koninklijke Onderscheiding: KLIK.

Bericht in de krant: KLIKOud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum