Bijzonder concert rondom een bijzondere vrouw

Vijfjarig jubileum Your Song Projects in de St. Agnes


The 3 Generations, met in het midden Teresa Takken. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE – De Oud Katholieke Kerk St. Agnes is zondag 12 oktober toneel van een bijzondere muzikale middag. Dan vindt het jubileumconcert plaats ter ere van het vijfjarig bestaan van Stichting Your Song Projects. Teresa Takken is de grondlegster van Your Song Projects, een stichting die individuen en groepen door middel van muziek in hun kracht zet en nader tot elkaar brengt. Zij is niet alleen non en theologe, maar ook een zeer begaafd muzikante. “Als iedereen doet waar hij goed in is en zich daar gelukkig bij voelt, dan kan het niet anders dan dat dit goed is voor iedereen!”, aldus Teresa.

In november is het 39 jaar geleden dat Teresa toetrad tot de congregatie van de Sisters For Christian Community, een groep religieuzen die op allerlei manieren overal in de wereld werken voor vrede en verzoening tussen mensen.

Bijzonder cadeau
Gedurende de middag is er een bijzonder optreden als verjaarscadeau voor Teresa. “Vorig jaar werd ze zestig en had ze als verjaarswens om haar muziekwerken door professionals uit te laten voeren”, vertelt Clementien Sengers van Your Song Projects. “En dat gaat dus nu gebeuren! Onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid brengt een ensemble uit ‘muziekvereniging OBK Bennekom’ een aantal door Teresa gecomponeerde werken ten gehore. Dat wordt vast heel mooi.”

Drie generaties
Een deel van de middag wordt gevuld door ‘The 3 Generations’, een co-productie van zeven muzikanten, die een exclusief voor dit jubileum gecomponeerd werk uitvoeren. 'The 3 Generations' is een groep mensen van uiteenlopende leeftijden en uit drie verschillende generaties, die het fijn vinden om met hun muziek mensen te bereiken. De groep is ontstaan in 2006 toen Teresa Takken uitgenodigd werd op te treden tijdens een In Memoriam Ontmoeting in Den Haag. Op uitnodiging van Teresa gingen Pieter Ignatius en Paulien Jonker mee. Onderweg, denkend hoe zichzelf voor te stellen als groep, merkten ze op dat ze drie verschillende generaties vertegenwoordigden met elkaar. Bijna tegelijk zeiden ze: "The 3 Generations zijn wij!"

Goed doel
Een deel van opbrengst komt ten goede aan de Lion Heart Foundation die zich inzet voor de slachtoffers van de ebola-epidemie in Sierra Leone. De Lion Heart Foundation is opgericht in april 2006 nadat drie Nederlandse artsen een bezoek hadden gebracht aan het Magbenteh ziekenhuis in Makeni in Sierra Leone. De drie Nederlandse artsen waren onder de indruk van het ziekenhuis in dit rurale gebied, maar ook geschokt door de armoede van de mensen in Sierra Leone. Terug in Nederland besloten ze de Lion Heart Foundation op te richten om de mensen in Sierra Leone structureel te steunen. Tegenwoordig richt die hulp zich met name op de ebola uitbraak.

Het concert vindt plaats in de Oud Katholieke Kerk St. Agnes, Voorstraat 110- 112 te Egmond aan Zee. Toegang: € 10,00 pp. Kerk open vanaf 13.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via e-mail secr@yoursongprojects.nl of telefonisch 072-5117432 en voor aanvang in de kerk.
Meer informatie is te vinden op www.yoursongprojects.nl en www.lion-heart.nl ;

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum