Woensdag 23 juli dag van nationale rouw

15.55 uur luiden van de klok

De kerk is open tussen 11.30 - 13.30 uur en van 15.45 - 16.30 uur.
De rijksoverheid verzoekt kerken om op woensdag 15.55uur vijf minuten lang de klokken te luiden.

Premier Rutte heeft woensdag 23 juli uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Morgen komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven.

Van alle overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok. Verder worden op verschillende momenten klokken geluid. Dat gebeurt ook gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Dat is waarschijnlijk om 16.00 uur.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen op vliegbasis Eindhoven aanwezig zijn als de eerste lichamen terugkeren in Nederland. Ook premier Rutte en vicepremier Asscher zijn erbij, evenals als vertegenwoordigers van andere landen met slachtoffers.

Na de landing van de twee militaire vliegtuigen klinkt er een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen.

Het is niet verplicht om mee te doen met de rouw, maar het kabinet verwacht wel dat burgers de minuut stilte in acht nemen. Ook kunnen mensen hun vlag halfstok hangen.

De overheid bepaalt niet dat winkels gesloten en evenementen afgelast moeten worden. Het is aan de winkeleigenaars en de organisatoren om te bepalen hoe er met de rouw wordt omgegaan.
Pleidooi

Gisteren pleitten verschillende partijen in de Kamer voor een dag van nationale rouw. Rutte zei dat hij eerst met de nabestaanden wilde overleggen. "Nationale rouw kennen we eigenlijk niet, maar als er behoefte aan is, veranderen we dat", zei hij gisteren.

De laatste dag van nationale rouw was 8 december 1962, de dag dat koningin Wilhelmina werd bijgezet. Toen werden veel evenementen afgelast.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum