Kerkleiders uit Europa in Egmond aan Zee

De Nederlandse Raad van Kerken is van dinsdag 20 mei tot en met vrijdag 23 mei samen met de Belgische Raad van Kerken gastheer van de Europese ontmoeting van Nationale Raden van Kerken.
De kerken hebben jaarlijks een dergelijk overleg, waarbij ze de ontwikkelingen in het eigen land vergelijken met de ontwikkelingen in andere landen. Dit jaar is het thema: de economische crisis en de kerken. Kerkleiders uit onder meer Engeland, Finland, Zwitserland, Hongarije en Spanje komen naar de Europese ontmoeting in Egmond.

Priester Rudolf Scheltinga van de Oud-Katholieke Kerk in Egmond opende de conferentie. Hij liet zien hoe rooms-katholiek, oud-katholiek en pkn in de kustplaats samenwerken en hij ging voor in de liturgie. De plaatselijke parochiekerk is tegelijk de grootste kerk van Egmond, een uitzonderlijke situatie, omdat meestal de rooms-katholieke of de protestantse kerk in een plaats het grootst is. Voor de bezoekers was de constructie interessant, omdat de kerk enerzijds qua liturgie doet denken aan de Rooms-Katholieke Kerk, anderzijds qua eucharistische gastvrijheid bijvoorbeeld is er ruimte.

LINK en LINK en LINK

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum