Servische nonnen bezoeken Velsen

Op maandag 3 februari zullen Servische nonnen te gast zijn in oudkatholiek centrum De Bolder aan de Bloemstraat in IJmuiden. Zij zullen vertellen over hun leven in een orthodox vrouwenklooster in de bergen van Zupa in Montenegro. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

 

Het klooster in Zupa staat onder leiding van abdis Moeder Etimija en telt zo’n 45 zusters die zich wijden aan een leven van gebed. Het klooster is autonoom en dient zichzelf te bedruipen, wat geen gemakkelijke opgave is. Er moeten monden gevoed worden en het klooster moet worden onderhouden. Ook ontvangen de zusters gasten die op zoek zijn naar God, zichzelf of de stilte en bieden ze hen onderdak. De zusters proberen in het levensonderhoud van de gemeenschap te voorzien door het vervaardigen van religieuze voorwerpen, zoals iconen die zij zelf schilderen op lindehout, sieraden en borduurwerk. Ook het maken van keramiek is een van de specialiteiten van de zusters.

 

Eens per jaar bezoeken de zusters Nederland om te vertellen over hun gemeenschap en om hun producten te verkopen. Ook op deze maandagavond zullen zij hun producten tonen en te koop aanbieden.

 

De toegang tot deze avond is gratis, maar door producten van de zusters te kopen ondersteunt u hen. Als u niets wilt kopen, maar de zusters toch wilt helpen, kunt u dit doen met een gift in natura. Er is een grote behoefte aan allerhande levensmiddelen en hygiënische producten als tandpasta, shampoo, maandverband en wasmiddelen. Denkt u eraan dat levensmiddelen niet bederfelijk moeten zijn, maar bijvoorbeeld ingeblikt voedsel, olie, suiker, pasta, rijst en bloem zijn zeer welkom.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 
KvK 81729065
Pastoor Joke Kolkman
Telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09
(ook voor doorgeven ziekenhuisopname en verzoeken om huisbezoek!)
Welkom in de Kerkdiensten in de kerk:
- alleen ná verplichte aanmelding via www.okknegmond.nl - 
iedere zondag Eucharistieviering, 10.00 uur,
iedere woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.
3e zaterdag (Eucharistieviering + Seasingers), 17.00 uur (niet in januari, juni, juli, augustus)
4e zaterdag (Vespers + Lof met Mannenkoor), 19.00 uur (soms afwijkende zaterdag)
 
1e, 2e + 5e zaterdag geen viering 
Kerkdienst in de Prins Hendrik Stichting: iedere tweede vrijdag van de maand, (behalve in december dan op 24 december) Eucharistieviering 15.00 uur
In 2021 OPEN KERK (?) van 1 juli t/m 30 augustus, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.30 - 13.30 uur.
In 2021 KERKOPENSTELLING (?)  in de maanden juni, juli en augustus op woensdag van 19.30 - 21.00 uur.
In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.
Gospelinstuif met Gospelkoor de Seasingers in 2021 op een woensdag in de zomer. Aanvang 19.30 uur.
Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum