Servische nonnen bezoeken Velsen

Op maandag 3 februari zullen Servische nonnen te gast zijn in oudkatholiek centrum De Bolder aan de Bloemstraat in IJmuiden. Zij zullen vertellen over hun leven in een orthodox vrouwenklooster in de bergen van Zupa in Montenegro. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is geopend vanaf 19.30 uur.

 

Het klooster in Zupa staat onder leiding van abdis Moeder Etimija en telt zo’n 45 zusters die zich wijden aan een leven van gebed. Het klooster is autonoom en dient zichzelf te bedruipen, wat geen gemakkelijke opgave is. Er moeten monden gevoed worden en het klooster moet worden onderhouden. Ook ontvangen de zusters gasten die op zoek zijn naar God, zichzelf of de stilte en bieden ze hen onderdak. De zusters proberen in het levensonderhoud van de gemeenschap te voorzien door het vervaardigen van religieuze voorwerpen, zoals iconen die zij zelf schilderen op lindehout, sieraden en borduurwerk. Ook het maken van keramiek is een van de specialiteiten van de zusters.

 

Eens per jaar bezoeken de zusters Nederland om te vertellen over hun gemeenschap en om hun producten te verkopen. Ook op deze maandagavond zullen zij hun producten tonen en te koop aanbieden.

 

De toegang tot deze avond is gratis, maar door producten van de zusters te kopen ondersteunt u hen. Als u niets wilt kopen, maar de zusters toch wilt helpen, kunt u dit doen met een gift in natura. Er is een grote behoefte aan allerhande levensmiddelen en hygiënische producten als tandpasta, shampoo, maandverband en wasmiddelen. Denkt u eraan dat levensmiddelen niet bederfelijk moeten zijn, maar bijvoorbeeld ingeblikt voedsel, olie, suiker, pasta, rijst en bloem zijn zeer welkom.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum