25 en 26 januari: PWN Egmond Wandel Marathon 2014

PWN Egmond Wandel Marathon 2014

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari organiseert Le Champion de 11e PWN Egmond Wandel Marathon. Het is voor de deelnemers mogelijk om zelf te kiezen welke dag ze de Noordroute, richting Bergen aan Zee, of de Zuidroute, richting Castricum aan Zee, willen wandelen. Nordic walkers en wandelaars hebben ieder een eigen startgroep en starttijd. Er is naast de 21,1 kilometer route ook een route uitgezet over 10,5 kilometer. Omdat de organisatie veel deelnemers verwacht, is in overleg met de gemeente een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Aantal deelnemers en parcours

Tussen 08.00 en 08.30 uur gaan de Nordic Walkers van start. Wandelaars kunnen starten tussen 08.30 en 10.30 uur. Op beide dagen worden er zowel op de Noordroute als op de Zuidroute ca. 4.000 deelnemers verwacht.

Parkeren

Uw auto kunt u te parkeren Egmond aan Zee-Zuid. De route wordt aangegeven met verwijsborden. Er zijn verkeersbegeleiders aanwezig, die u naar beschikbare parkeerruimte verwijzen.

Kiss & Ride

Veel deelnemers aan het wandelevenement worden naar Egmond aan Zee gebracht en na afloop weer opgehaald. Hiervoor is een speciale breng- en haalroute uitgezet: Kiss&Ride.
Auto’s worden vanaf het kruispunt Egmonderstraatweg / Sportlaan via de Voorstraat, de Pieter Schotsmanstraat ingeleid. In de Pieter Schotsmanstraat kunnen de passagiers uitstappen en bij vertrek weer instappen. Vanaf hier is het slechts 5 minuten lopen naar de start. Auto’s kunnen via de Voorstraat en de Egmonderstraatweg, Egmond aan Zee weer uitrijden.

Omleiding lijndienst Connexxion

Vanwege de te verwachte drukte rijdt de lijndienst van Connexxion een omleidingroute. Zaterdag 25 januari en zondag 26 januari rijdt de bus vanaf het begin van de dag tot 17.00 uur de omleidingroute: Sportlaan, Wiardi Beckman, Boulevard, Wilhelminastraat, Trompstraat, Voorstraat.

Actuele verkeersinformatie

Wilt u actuele informatie over de sportevenementen, de verkeerstromen en de bereikbaarheid van het dorp? Volgt u dan via twitter de politie via @m_vdmolen en/of @bauke_vandijk.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum