Kerkradio RTV80 Op weg naar kerst

In het kerkradioprogramma van RTV80 op 1 december gaan we met de gezamenlijke kerken uit de kuststreek op weg naar de kerst. Van 9 – 10 uur kunt u luisteren naar verschillende vertegenwoordigers van deze kerken. 

Vanuit de Rooms-Katholieke parochie in Bergen praat Jos Nooy over zijn werkzaamheden in de kerk, wat er voorafgaat aan de vieringen en hoe hij zelf onderweg is. De Protestantse kerk wordt vertegenwoordigd door Ela Hulshof uit Schoorl. Zij vindt de Kerst een tijd van samenzijn en vrede en geeft daar verschillende voorbeelden van. Uit Egmond aan Zee is Eva Wijker aan het woord van de Oud-Katholieke kerk aldaar. Zij is lid van de thema werkgroep kinderdiensten en vertelt wat er zoal gebeuren moet om een kinderdienst te organiseren.

In de antroposofische gemeenschap van Scorlewald wordt ook Kerst gevierd. Wim Flierman vertelt over de voorbereiding van het kerstspel wat elk jaar wordt opgevoerd. Dit vereist veel voorbereiding en er gaat veel tijd in zitten.
De gesprekjes worden gevoerd met Maarten Verboon en Nel Visser.

Het kerkprogramma is op zondag 1 december van 09-10.00 uur te beluisteren op Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel) en wereldwijd op www.rtv80.nl. (ook op tv achter de lokale tekst-tv van R80, kanaal 44 Ziggo). De uitzending wordt om 08.00 uur vooraf gegaan door Evert Spee met een uur religieuze muziek. Het programma wordt herhaald op maandagavond na het nieuws van 20 uur.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum