KERKRADIO Radio 80

berichten in de week voor 20 oktober 2013

KERKRADIO Radio 80

Hier de berichten vanuit de kerken in onze regio
Afgelopen zondag was het feest in de RK Kerk in Egmond aan den Hoef. Gevierd werd dat het kerkgebouw 90 jaar bestaat. Vanaf de plaats ook nog een hartelijke felicitatie én op naar de 100!

In de Oud-Katholieke parochie in Egmond aan Zee was er in de afgelopen week de jaarlijkse Fancy Fair. Velen hebben de weg weten te vinden naar deze happening in het Verenigingsgebouw Egmond aan de Julianastraat. De gezelligheid was top, het bezoekers aantal hoog en de opbrengst mocht er ook wezen: ruim 8500,00 euro! Allen hartelijk dank.

Aanstaande zondag zijn er twee van de drie kerken dicht in Egmond aan Zee. Men kan met één kerkgebouw toe, omdat men samen viert, de oecumenische oogstdankdag. Om 10.00 uur begint de viering de RKK in Egmond aan Zee. Eens kijken of iedereen er in past.

Vrijdag 18 oktober is/was de Opening Kunst10daagse Bergen in de Petrus en Pauluskerk!
Wij zijn zeer verheugd u te kunnen meedelen dat de opening van de Kunst10daagse van Bergen door de burgemeester van Bergen in de Petrus en Pauluskerk zal plaatsvinden. Een indrukwekkend kunstwerk, de Vuurvogel, van kunstenares Othilia Verdurmen zal achterin onze kerk tijdens de Kunst10daagse te bewonderen zijn. Allemaal er naar toe om eens te gaan kijken.  Want ….. deze Kerk is opengesteld voor publiek. Iedere zaterdag is de kerk geopend van 13.00 - 15.00 uur voor een bezoek en/of gebed. Ook voor de vele toeristen in ons dorp is het bijzonder fijn dat zij buiten de vieringen om ook een bezoek aan onze kerk kunnen brengen. U bent allen van harte welkom. De kerk zal tijdens de kunst10daagse dagelijks van 11.00 t/m 17.00 uur geopend zijn voor publiek. Eventueel aansluitend zal er na afloop een rondleiding worden gehouden door Othilia Verdurmen tussen 17.00 en 18.00 uur.

De protestantse kerk in Schoorl heeft een Extra gemeenteavond gehouden op dinsdag 15 oktober. De beroepingscommissie heeft in de afgelopen kerkenraadsvergadering de kandidaat voorgesteld die zij geschikt acht om predikant te worden in onze gemeente. De kerkenraad heeft na het horen van de gevolgde procedure en de beschrijving van de kandidaat, de keuze van de beroepingscommissie met vreugde overgenomen. De voorzitter van de commissie, zou dan verslag doen, het voorstel toelichten en de naam van de kandidaat bekend maken. Er was ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Op de website van de gemeente vindt u ook een groot aanbod aan activiteiten.

Bezoek www.kerkschoorl.nl . De moeite waarde. Daar staat dan misschien inmiddels ook de naam van de te beroepen predikant. Ik kon deze nog niet vinden, maar eerst moet natuurlijk de betreffende predikant en zijn/haar gemeente op de hoogte gebracht worden.


In de oud-katholieke kerk in Egmond aan Zee is een priesterwijding. De bisschop van Haarlem, mgr. dr Dirk Jan Schoon wijdt op zaterdag 19 oktober diaken Erna Peijnenburg van de parochie Alkmaar tot priester. Dat gebeurt in Egmond aan Zee omdat daar een groot oud-katholiek kerkgebouw is. De Eucharistieviering begint om 14.00 uur. Allen welkom.

Dit waren de berichten uit de kerken, verzameld en gelezen door Rudolf Scheltinga uit Egmond aan Zee.

Ik wens u een prettige voortzetting van uw dag.


2013-10-16

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum