Fancy Fair op 12 oktober 2013 LAAT ONS NIET BARSTEN

Laat ons niet barsten

Laat de ramen van de St. Agnes niet barsten. (Foto: aangeleverd)

EGMOND AAN ZEE - Daar waar het maritieme karakter van Egmond langzaam aan het verdwijnen is, dreigt nu ook een stuk kunst in Derper bezit met deze historie te vergaan. De ruim een eeuw oude glas-in-lood ramen van de Oudkatholieke Ste. Agneskerk staan op springen. Het drieluik achter het altaar, met afbeeldingen van verhalen uit de Bijbel, waar de zee en vissers in voorkomen, zijn dusdanig aangetast door de elementen, dat restauratie hoognodig is.


De roeden, die de panelen verticaal houden zijn door het altijd aanwezige zout dusdanig verzwakt, dat bij een stevige noordwester storm men het hart vasthoudt. Als er niet snel iets gebeurt, kunnen we nooit meer genieten van de prachtige kleurschakeringen in dit glas-in-lood bij een ondergaande zon. Dit kunnen we als Egmonders toch niet zomaar laten gebeuren? Om restauratie mogelijk te maken is veel geld nodig, meer dan er beschikbaar is. Het comité van de jaarlijkse Fancy Fair heeft zich opgeworpen om een goede aanzet te geven aan het bijeenhalen van de benodigde euro’s. Kom daarom allen naar de Fancy Fair

Scooter en iPad

Dit jaar is de sponsoring enorm. Vele verlotingen van alle verenigingen met heel veel prijzen wachten op deelnemers. Een iPad mini, beschikbaar gesteld door Gravemaker Orthopedie, is de klapper van de dag. Maar wat te denken van een spiksplinternieuwe originele Space-Scooter voor de jongeren. Ook leuk als cadeau voor 5 december. Een Sony E-reader voor de lezers zit ook in de verloting. Herfstkleuren in huis? De bloemschikkers maken de mooiste creaties. Iemand blij maken met een levensmiddelenmand? Waag een gokje en wie weet… Natuurlijk kan men ook rondsnuffelen tussen tweedehands spulletjes. Kunst en kitsch ligt te wachten op een koper, wie een mooie tweedehands cd zoekt kan voor bijna niets terecht. Of kom gewoon voor de gezelligheid. Een kopje koffie met gebak, door de jeugd gebakken én geserveerd, opbrengst volledig voor de glas-in-lood ramen. De gezelligheid en een mopje muziek krijgt men er gratis bij. Neem deel aan de verloting die elk uur trekt of eet een vers gebakken visje. Natuurlijk ontbreekt het traditionele Rad van Fortuin niet, vanaf een uur of vier. Dit jaar met speciale rondes voor kinderen. Veel kleine prijsjes zodat bijna geen kind met lege handen naar huis gaat. Doe mee en steun de strijd tegen de elementen en laat zien dat Egmond zich met maritieme saamhorigheid van zijn beste kant kan laten zien. 
De Fancy Fair, in het Verenigingsgebouw Egmond aan de Julianastraat 5, opent zijn deuren aanstaande zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 18.00 uur. Red samen één van de laatst overgebleven stukjes vissersherinnering in Egmond.

De fancy-fair en de rommelmarkt wordt gehouden in het
Verenigingsgebouw Egmond, aan de Julianastraat 5 in Egmond aan Zee.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum