OPEN KERK al 6000 bezoekers

     

Dinsdag 27 augustus kon rond de klok van 13.20 uur de 6000ste bezoeker van OPEN KERK welkom worden geheten. Deze bezoekster kwam samen met haar man uit Assendelft. Op de fiets! Als attentie werd hen een jubileumboek van het - inmiddels 127 jarige -  kerkgebouw aangeboden. Geheel verrast en blij dat zíj bezoekers 6000 en 6001 waren!

Verheugd zijn we als parochie met zovelen - wederom ver boven verwachting - 
die als bezoekers gebruik maken van onze OPEN KERKLINK

Dit jaar is er OPEN KERK op maandag tot en met vrijdag in de maanden juli en augustus 2013. Er blijkt regelmatig vraag te zijn naar ‘kerkbezoek’ op de dagen door de week: wanneer is de kerk open en kunnen we even naar binnen. De vraag komt van parochianen en van de vele toeristen welke we hier in Derp mogen begroeten. Hiertoe willen we als kerkbestuur graag de mogelijkheid toe bieden en daarom is er besloten om op de aangegeven dagen in de genoemde periode de kerk open te doen voor stilte, gebed en viering. 

De kerk gaat open om 11.30 uur. Om 11.45 uur is er dan een Eucharistieviering of een Middaggebed. Om 13.30 uur gaan de deuren van de kerk weer dicht. Pastoor Scheltinga is alle dagen aanwezig voor gesprek, gebed en viering. Het is een stuk pastoraat van de aanwezigheid welke we op deze manier vorm willen geven. Ook doen we een beroep op één of twee vrijwilligers die per keer ook aanwezig zijn, om toezicht te houden en om eventuele vragen te beantwoorden. 

De nadruk ligt – anders dan op de woensdagavonden tijdens de maanden juni, juli en augustus – niet op het ‘bekijken’ van het kerkgebouw en de uitgestalde voorwerpen, maar juist op het kerkgebouw als plek voor stilte, gebed en viering. Het opsteken van een kaarsje behoort ook tot de mogelijkheden.

OPEN KERK duurt dit jaar nog drie dagen!

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum