Achtste Zomeravond OrgelConcert

Wybe Kooijmans ‘populair’ in de Ste. Agnes.Maandag de 19e augustus valt de bekende organist Wybe Kooijmans(organist Grote kerk Naarden) te beluisteren in het voorlaatste orgelconcert in de Zomeravondconcertenserie van de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk. Kooijmans is met regelmaat de afgelopen jaren te gast in de Egmondse kerk en weet altijd weer een prachtig concert neer te zetten met een ‘licht-klassieke toets’ die velen weer zal verrassen.

Wybe Kooijmans is een meester om met de klassieken, al dan niet bewerkt voor orgel, een programma te brengen voor het grote publiek. Alle grote namen uit de muziekgeschiedenis komen die avond langs van  Schubert, Mozart, Franz von Suppé, Pietro Mascagni tot Camille Saint-Saëns, Jacq. Lemmens en Johann Strauss.

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, maandag 19e aug.  20.30 uur, aan de Voorstraat 112, de toegang is vrij!  Wel is er een ‘openschaal collecte’ om de reeds 45- jarige serie te kunnen blijven organiseren.

De vaste bezoekers van de Egmondse concertenserie krijgen van Wybe Kooijmans weer een keur van lichtklassieke werken te horen, ook bewerkingen daarvan. Met eigen werk van Kooijmans  in de intrada over ‘Com nu met sangh’ zal hij deze avond deze avond openen. We horen de klassieken, lichte klassiek,  maar ook werken uit het ‘Carnival des animaux’ van Sant-Saëns  en uit de ‘Cavallerie rusticana’ van Mascagni.

Dat wordt weer genieten!

Voor het volledige programma klik HIER

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum