Zevende Zomeravond OrgelConcert

Erik Jan Eradus, orgel ‘van Bach naar de Romantiek’Maandag de 12e aug.  wacht ons in de Zomeravondserie  in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk een programma ‘van Bach naar de Romantiek’aan de hand de Haarlemse organist Erik Jan Eradus.  Enkele jaren geleden maakte hij in de egmondse kerk zijn debuut met een overwegend frans programma. Hij begint dit keer met de barok van Johann Seb. Bach, de bekende Toccata en fuga in d klein, vervolgens horen we diens Fuga in G.( BWV 576). Verder deze avond een kleurrijk programma  met werken van de belg Jacques Nic. Lemmens en van diens  leerling  de antwerpse organist- beiaardier-componist Joseph Callaerts. Met muziek die zich uitstekend leent voor het Adema-orgel vervolgt Eradus met de 3e Fantaisie  van de beroemde Fransman Camille Saint- Saëns een fervent verdediger van de Franse orgelcultuur. De avond  wordt besloten met een drietal orgelstukken van de twintigste eeuwse Jean Langlais.

De ‘van Bach naar de Romantiek’ begint om 20.30 uur, de toegang is vrij, wèl is er een collecte aan de uitgang die we mild aanbevelen.

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk aan de Voorstraat 112.

Erik Jan Eradus was vanaf z’n zevende al idolaat van het orgel. Zijn eerste lessen kreeg hij van Adam Waasdorp, pianoleraar. Een jaar later ging hij naar de Koorschool van St. Bavo in Haarlem waar hij wekelijks in het Kathedrale koor zong, om vervolgens orgel te gaan studeren bij Bernard Bartelink.Vanaf 1997- 2004 studeerde hij aan het Amsterdams Conservatorium bij Jacques Oortmerssen en Jean Boyer. 

Programma klik HIER

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum