Wandelaars brandden een kaarsje in de kerk

.... een indrukwekkende plek om te gedenken ....
De deelnemers liepen vandaag naar Egmond aan Zee.

Pastoor Rudolf Scheltinga van de Oud-Katholieke Kerk (Voorstraat 112) liet gisteren al weten aan de organisatie de kerk te openen. "Wie er behoefte aan heeft kan een kaarsje branden ter nagedachtenis aan de overleden loper." Ook lag er vandaag een condoleanceboek in de kerk.

De bedoeling is om dit aan de familie te overhandigen. De wandelaars die kwamen om een kaarsje aan te steken, een moment van bezinning of een kort gesprek, lieten weten deze geboden mogelijkheid tot gedenken zeer te waarderen.


Het wandelevenement de Strand6Daagse ging ondanks het dodelijk ongeval van woensdag door, zo heeft de organisatie woensdagavond aan de deelnemers laten weten. Wel zijn de feesten voorbij en zal er in de kantines op de campings geen dj of muziek meer zijn. Bij de deelnemers is met begrip op de beslissing gereageerd. LINK

De zesdaagse werd woensdag opgeschrikt door een dodelijk ongeval. In IJmuiden kwam een deelnemer om het leven bij een ongeval met een vrachtwagen. De politie heeft inmiddels bevestigd dat het slachtoffer een 70-jarige man uit Hoogland is. De precieze toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De wandelaars moeten bij IJmuiden even van het strand om met een veerboot de oversteek naar Velsen-Noord te maken. Bij het oversteken van de Dokweg is de deelnemer aangereden.

SMS
De meeste deelnemers aan de tocht vernamen het nieuws via familie en vrienden, terwijl ze nog onderweg waren of juist ergens bij een strandpaviljoen wat zaten te eten en drinken. "Ik kreeg een sms'je met de vraag of alles goed was en reageerde met de mededeling dat het prima was en dat we heerlijk aan een biertje zaten. Daarna kreeg ik pas te horen wat er was gebeurd, dat was goed schrikken", laat Stephan Wegman weten. Na aankomst op de camping kregen de deelnemers meer informatie over het ongeval.

Volgens de hevig geschokte organisator Woody van Loo is het in de 55-jarige geschiedenis van het evenement niet eerder voorgekomen dat een deelnemer door een verkeersongeval om het leven kwam. Tot aan dit noodlottige moment verliep de zesdaagse zonder problemen.

Vervolgbericht in Noord-Hollands Dagblad: LINK
V
ervolgbericht van RTV Noord-Holland: LINK

Nog een bericht: LINK

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum