Vijfde Zomeravond OrgelConcert

Bach en Piazzolla, orgel en accordeon.

  

Maandag de 29e juli  brengen de rus Vladimir Shobanov en de kathedraalorganiste Eveline M. Jansen een wel héél bijzonder concert met barok en lichte muziek in  een ‘ORGEL-PLUS’ –concert  in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk . Het bijzondere is dat zij maandagavond een programma brengen van oud naar nieuw ,van Bach, Vivaldi naar Hans Boelee en Astor Piazzolla. (U weet wel Adios Nonino  met Carel Kraaijenhof bij het huwelijk van Maxima en Willem Alexander). De accordeon en het orgel, wéér vierhandig brengen orgelwerk van de klassieken van de bovensteplank met speelse elementen die u absoluut niet verwacht. Een Orgel-Accordeon-combinatie zoals u het nog nooit gehoord heeft!

Bach: ‘Tocccata  en Fuga’, Vivaldi: de ‘Vier Jaargetijden’,  maar ook Nina Rota, Felix Mendelssohn en Astor Piazzolla maken dit programma tot een belevenis.

Aanvang van het concert is 20.30 uur, de toegang is vrij, wel is er een ‘openschaalcollecte’.
Deze wordt warm aanbevolen om de meer dan 45 – jarige  traditie van de egmondse serie in ere te houden!

Het programma bevat, al dan niet bewerkt werken van Felix Mendelssohn, de Sonate I in f –klein puur voor  de orgelliefhebbers. Daarnaast hoort u de winter, hoe toepasselijk , uit  de ‘Vier jaargetijden’  van Vivaldi in een flitsend arrangement door Vladimir Shobanov. We maken deze avond ook een overstap naar de barokperiode  met Johann L. Krebs en Johann Seb. Bach om weer af te sluiten met Hans Boelee, (Variaties over een thema van G. F. Händel) en met accordeon en orgel in een tweetal werken van de beroemde Astor Piazzolla. Vladimir Shobanov is een alom gedragen specialist in de  klassieke en volksmuziek bajan /accordeonwereld.  Hij soleerde bij orkesten en volkmuziekensembles in Rusland en ver daarbuiten door heel Europa. Eveline M. Jansen is al weer jaren verbonden als cantor-organist aan de Oud-Katholieke Kathedraal van Ste. Gertrudis te Utrecht. Vorige week vrijdag presenteerden zij samen een nieuwe CD met werken die u ook deze avond kunt beluisteren.


Maandag  29 juli 2013
Oud-Katholieke Ste. Agneskerk
Voorstraat 112 in Egmond aan Zee
Aanvang 20.30 uur
Openschaalcollecte bij de uitgang

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum