Vierde Zomeravond OrgelConcert

Simon Stelling, ‘Een muzikale rondreis dor Europa

Maandag de 22e juli wacht ons in de Orgelconcertenserie in de  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk een ‘Muzikale rondreis door Europa aan de hand van de alphense organist Simon Stelling.

Maakte hij vorig jaar juli zijn debuut in de egmondse parochiekerk met een ‘zomeravond in Parijs’, deze maandag dus een ontmoeting met heel europa met werken van Rameau, Frankrijk, Bach, Duitsland en Italië.

Van Johann Seb. hoort u het orgelconcert in a klein naar de motieven van Antonio Vivaldi. Vervolgens horen we  uit Oostenrijk werk van Mozart; en van de noor Edward Grieg. Hier speelt Stelling eigen orgelarrangementen  uit de Holberg-suite. Via Engeland, Edward Elgar een stuk uit de Enigma Variaties om weer terug te keren naar zijn geliefde Frankrijk. Met muziek die zich uitstekend leent voor het Adema-orgel sluit  Simon Stelling  als een fervent verdediger van de franse orgelcultuur de avond af met twee geliefde werken van Louis Vierne, o.a.  het Carillon de Westminster. Daarna nog een toegift met een improvisatie!

LINK voor complete programma.

Simon Stelling studeerde na het Utrechts Conservatorium o.a. bij de beroemde organiste- pedagoge Marie-Claire Alain en is al jaren de vaste bespeler van één van de twee Steinmeyer-orgels die Nederland rijk is, in de Adventskerk te Alphen a.d. Rijn. Daarnaast is hij koorleider en een gewild orgel- en pianopedagoog.

De ‘Muzikale rondeis door Europa’ begint om 20.30 uur, de toegang is vrij, wèl is er een collecte aan de uitgang die we mild aanbevelen. Oud-Katholieke Ste. Agneskerk aan de Voorstraat 112.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum