Derde Zomeravond OrgelConcert

Gerrie Meijers & Christine KampVierhandig orgel

Maandag de 15e juli wacht ons in de concertenserie in de  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk het  eerste zgn. ‘OrgelPLUS’- concert met  een een optreden van Gerrie Meijers en Christine Kamp. Beide organistes hebben inmiddels een markante staat van dienst in de orgelwereld. Zo werden zij geëerd met de zilveren medaille van de franse Societé Academique ‘Arts- Siences- Lettres’ vanwege hun beider verdiensten voor de franse orgelcultuur. Het bijzondere is dat zij maandagavond een programma brengen van louter vierhandig orgelwerk. Een Orgel-Duo met werken van o.a. Mendelssohm, Chr. Gottlob Höpner, de jongste Bach (Johann Christian) en  Moritz Moszkovski

Aanvang van het concert is 20.30 uur, de toegang is vrij, wel is er een ‘openschaalcollecte’. Deze wordt warm aanbevolen om de meer dan 45 – jarige  traditie van de egmondse serie in ere te houden!

Het programma bevat uitsluitend vierhandig orgelwerk, al dan niet bewerkt. Van Felix Mendelssohn, het werk Sommernachtstraum  waar hij al op 17 jarige leeftijd beroemd mee werd. Van Chr. G. Höpner , een tijdgenoot van Mendelssohn twee koraalbewerkingen. Moritz Moszkowsky, vorig jaar een groot succes,  hoort u o.a. in drie  walsen uit zijn Opus  8. We maken  deze avond ook even een overstap naar de barokperiode  met de  Sonate no. 3 van de jongse zoon van J.S. Bach, - de Londense Bach ‘Johann Christian’. Hij was van grote invloed op Mozart, u zult veel herkenbaars horen in de stijl van musiceren.

Deze vierhandige orgelavond wordt in stijl besloten met de ouverture ‘Meeresstille  und gluckliche Fahrt’  weer herkenbaar werk van de zeer geliefde Felix Mendelssohn.  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, Voorstraat 112.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum