Publishers Convention in Egmond aan Zee van 26 tot 31 mei

Van 26 tot 31 mei vindt in Egmond aan Zee de United Bible Societies Publishers Covention plaats. 170 vertegenwoordigers van bijbelgenootschappen uit ruim 70 landen komen samen om allerlei zaken te bespreken en ideeën uit te wisselen over (bijbel)uitgaven. Belangrijk onderwerp is: hoe kun je bij het ontwikkelen van materialen en programma’s inspelen op het digitale tijdperk?

Prijs

Tijdens de conferentie zal Michael Perreau, algemeen secretaris van de United Bible Societies, de UBS Lifetime Achievement Award uitreiken aan Kees de Kort, voor zijn illustraties voor de Kijkbijbel.

Al tientallen jaren is de Kijkbijbel (in zijn geheel of in delen) prominent aanwezig in veel gezinnen en op scholen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. De Kijkbijbel is in meer dan tachtig talen vertaald en wordt in tal van landen ingezet om kinderen en volwassenen te leren lezen. Hoewel de eerste verhalen al in 1966 verschenen, spreekt de inhoud jonge kinderen nog steeds aan.

West-Afrika

De conferentie zal onder meer worden bezocht door de directeuren van de bijbelgenootschappen van Benin, Togo en Burkina Faso. Met deze drie bijbelgenootschappen is het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in 2011 een partnerschap aangegaan. Het is de bedoeling dat in deze landen diverse bijbelvertalingen worden gelanceerd in 2014, het jaar waarin het NBG 200 jaar bestaat en in Nederland de Bijbel in Gewone Taal verschijnt.

Meer informatie over de Publishers Convention vindt u hier.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum