Smikkelen en smullenOpbrengst OKK-proeverij

Een keur aan gebak

Het zag er prachtig uit, afgelopen maandag: een rijk gevuld buffet van taarten, cakes en cupcakes. Het was gebakken en bijeengebracht door de jeugd van diverse leringgroepen. Dit initiatief was genomen om een gezamenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de Vastenactie van dit jaar: de opbouw van een technische opleiding voor jongeren in Burkina Faso.

Tweede Paasdag was een uitgelezen moment voor deze actie: In verband met het OKK-Volleybaltoernooi, dat dit keer door de kampleiding werd georganiseerd en in Egmond werd gespeeld, waren er na de speciale volleybaldienst veel mensen die in het Verenigingsgebouw een kopje koffie/thee kwamen drinken. Zij werden daar uitgenodigd om voor €2,00 drie stukjes gebak uit te kiezen en te proeven. Daarna konden ze op hun gebakskaartje aangeven welk stukje ze het lekkerst vonden.


Welke is de lekkerste?

En het was smullen: kleine hapjes, grote happen, kritische blikken, lippen die werden afgelikt….. We zagen het allemaal. En er was genoeg keuze: de jongeren hadden meer dan twaalf verschillende taarten, cakes en cupcakes gebakken, zodat er voor ieder voldoende keuze was. De stukjes gebak werden door de aanwezige jongeren vakkundig op de bordjes geschoven en de taartnummers op de kaart genoteerd. Na afloop kwam het spannende moment van tellen. Iedere 'proever' had namelijk met een 1e, 2e of 3e plaats kunnen aangeven welke taart zijn/haar voorkeur had. Een 1e plaats leverde drie punten op, een 2e plaats twee punten en een 3e plaats één punt. Na het tellen van de punten kwam deze uitslag naar voren:

1e plaats: de citroenkwarktaart van Jet en Pim

de chocoladetaart van Matthijs

2e plaats: de cheesecake van Anne

3e plaats: de cupcakes van Thessa

de appeltaart van Bjarne

Van harte gefeliciteerd met deze erkenning van jullie bakkunsten! Voor de winnaars van de eerste plaats is er een leuke attentie.

Naast deze kanjers is er ook een eervolle vermelding voor de andere bakkers: Isabel, Jesper, Bregje, Brian, Daan, Mats en Hidde.

Allen hartelijk dank en ga zo door!

Wat is de opbrengst voor de Vastenactie?

In totaal hebben 42 mensen zitten smullen van de taarten op deze Tweede Paasdag. Dat heeft een mooi bedrag van €84,- opgeleverd voor de jongeren in Burkina Faso. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de rekening van de Vastenactie.

Alle gulle gevers / proevers ook hartelijk dank voor uw bijdrage. We hopen met deze actie bij te dragen aan een goede technische opleiding & toekomst van jongeren in Burkina Faso.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum