Aartsbisschop van Utrecht en Bisschop van Haarlem in Canterbury

21 maart 2013

De bisschop van Haarlem, mgr.dr Dirk Jan Schoon (links) en de aartsbisschop van Utrecht, mgr. dr Joris Vercammen waren beiden dinsdagmiddag 21 maart 2013 in Canterbury aanwezig bij de intronisatie van de nieuwe aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. LINK en LINK

Voor het liturgieboekje klik HIER. Voor de filmverslag klik HIER


Justin Welby, archbishop of Canterbury LINK

Bisschop Dirk Jan Schoon was al een aantal dagen in Engeland. Hij was ingegaan op een uitnodiging een bezoek te brengen aan Suffolk. Afgelopen zondag preekte de bisschop in de eucharistieviering in de kathedraal van Bury St. Edmunds en op maandag heeft hij een informele ontmoeting in Woodbridge in St. Mary’s House. Dinsdag gaf hij een lezing aan het University College in Ipswich, getiteld: Suvival of One of the Smallest: The Old Catholic Church in the Netherlands. 

Aartsbisschop Joris Vercammen kwam rechtstreeks uit Rome, waar hij te gast was bij de nieuwe bisschop van Rome, paus Franciscus, op dinsdag 19 maart. Op woensdag 20 maart volgde in de ochtend nog een audiëntie van de paus van alle oecumenische gasten. Daarna begaf de aartsbisschop zich weer ijlings naar het vliegveld om naar Londen te vliegen en zich in de avond tijdig te melden in Canterbury voor de feestelijkheden van vandaag.

LINK

 

Aan de rechterhand van aartsbisschop Joris Vercammen:
Obispo Maximo of the IFI. The Most Rev. Ephraim Fajutagana is Primate of the Philippine Independent Church of which the Church of England has a Concordat Relation. 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum