Oud en Nieuw met financieel staartje

Nieuwsbericht

Oud en Nieuw met financieel staartje

Zodra de vuurwerkdampen van Oud & Nieuw waren opgetrokken, was het weer tijd om de schade op te nemen. Een groot aantal afvalbakken en verkeersborden heeft Oud & Nieuw niet overleefd. De totale schade wordt geschat op ruim € 10.000,-. De kosten van vervanging van de vernielde gemeente-eigendommen en arbeidsloon zijn hierin opgenomen.

Vernielde prullenbak

Wat was de ‘score’?

In de hele gemeente Bergen van Egmond-Binnen tot Camperduin zijn in totaal 13 afvalbakken en 12 verkeersborden door vuurwerk of vandalisme vernield. Een afvalbak kost tussen € 300,- en € 450,- en een verkeersbord ongeveer € 160,-, inclusief arbeidsloon. 
In Egmond aan den Hoef moest een glijbaan op een kinderspeelplaatsje het ontgelden. Dit leverde een schadepost op van € 1.300,-.

Vernielde kerstboom

Vernieling kerstboom Egmond aan Zee

Het heeft al in verschillende kranten gestaan: in Egmond aan Zee werd de kerstboom op het Pompplein vernield. Deze boom was in samenwerking met de ondernemersvereniging daar geplaatst. Omdat de boom door de vernielingen gevaar voor de omgeving opleverde, moest de gemeente - in overleg met de ondernemersvereniging - de kerstboom verwijderen. De totale schade is € 1.750,-.

Dit was nog niet alles… Ook de door de ondernemersvereniging ‘De Eendracht’ in Egmond aan Zee beschikbaar gestelde kerstverlichting, werd totaal vernield. Dit betekende een schadepost van € 500,- voor deze actieve vereniging, die er alles aan doet om Egmond aan Zee in december gezellig te maken.

Aangifte bij politie

De gemeente heeft uiteraard van deze vernielingen aangifte gedaan bij de politie. Wij hopen natuurlijk dat de daders gepakt worden, zodat de schade op hen verhaald kan worden.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum