26 en 27 januari: PWN Egmond Wandel Marathon 2013

Nieuwsbericht

 

Op zaterdag 26 en zondag 27 januari organiseert Le Champion de 10e PWN Egmond Wandel Marathon. Nieuw bij deze jubileumeditie is dat er op zaterdag én zondag voor de Noordroute én de Zuidroute  kon worden ingeschreven. De Noordroute is de route richting Bergen en de Zuidroute is richting Castricum. 

Gelijktijdig introduceert Le Champion voor nordic walkers en wandelaars ieder een eigen startgroep en starttijd. Er is naast de 21,1 kilometer route ook een route uitgezet over 10,5 kilometer. Omdat de organisatie veel deelnemers verwacht, is in overleg met de gemeente een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Wandelaars in duin

Aantal deelnemers en parcours

Tussen 08.00 en 08.30 uur is er een aparte starttijd voor de nordic walkers. Wandelaars kunnen starten tussen 08.30 en 10.30 uur. Op beide dagen worden er zowel op de Noordroute als op de Zuidroute maximaal 4.250 deelnemers verwacht.

Parkeren

Om uw auto te parkeren wordt u verwezen naar de zuidkant van Egmond aan Zee. De route wordt aangegeven met verwijsborden. Verder zijn er verkeersbegeleiders aanwezig die u naar beschikbare parkeerruimte verwijzen.

Breng- en haalroute

Veel deelnemers aan het wandelevenement worden naar Egmond aan Zee gebracht en na afloop weer opgehaald. Het is niet de bedoeling dat ze hiervoor tot aan de start- en finishlocatie  rijden (Sporthal De Watertoren). Daarom is er een speciale breng- en haalroute uitgezet.

Auto’s worden vanaf het kruispunt Egmonderstraatweg / Sportlaan via de Voorstraat, de Pieter Schotsmanstraat ingeleid. In de Pieter Schotsmanstraat kunnen de passagiers uitstappen en bij vertrek weer instappen. Auto’s kunnen via de Voorstraat en de Egmonderstraatweg, Egmond aan Zee weer uitrijden.

Omleiding lijndienst Connexxion

Vanwege de te verwachte drukte rijdt de lijndienst van Connexxion een omleidingroute. Zaterdag 26 januari en zondag 27 januari rijdt de bus vanaf het begin van de dag tot 17.00 uur de omleidingroute: Sportlaan, Wiardi Beckman, Boulevard, Wilhelminastraat, Trompstraat, Voorstraat.

Actuele verkeersinformatie

Wilt u actuele informatie over de sportevenementen, de verkeerstromen en de bereikbaarheid van het dorp? Volgt u dan via twitter de politie via @m_vdmolen en/of @bauke_vandijk.

Voor meer informatie, ga naar http://www.pwnegmondwandelmarathon.nl/ 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum