Expositie van werken van Christo Christov in Egmond

Expositie van werken van Christo Christov in Egmon


abdij van egmondOp zaterdagmiddag 9 februari wordt in de Benedictushof van het Centrum voor Benedictijnse spiritualiteit een expositie geopend van werk van de gerenommeerde Bulgaarse kunstenaar Christo Christov. Christo Christov werd op 22 mei 1963 geboren in Varna, Bulgarije.

Al vroeg stond zijn leven in het teken van de kunst. Na zijn eerste artistieke vorming vervolgde hij zijn studie vanaf 1994 aan de Bulgaarse Kunstacademie te Sofia met de opleiding tot beeldhouwer. in datzelfde jaar had hij zijn eerste grote expositie in kunstgalerie "Dosev" in Sofia. In 2000 won hij de "Gouden penseel" voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Bulgaarse hedendaagse kunst.

Bekende werken

Een van zijn beelden is aangekocht door het zeer prestigieuze hotel "Burj Al Arab" (het schip) in Dubai, waar het beeld een plaats heeft in een van de foyers. Op het plein van de Middelbare school voor muziek in Sofia staat een van zijn bekendste beeldhouwwerken.

Schilderijen

Sinds 2005 presenteert Christov bij iedere tentoonstelling ook schilderijen. Volgens kunstcritici kunnen ze met recht als indrukwekkend omschreven worden. De originele techniek voor het mengen van kleuren in combinatie met de thema's: verhalen uit de oudheid, sagen, mythen en legenden, bekeken door de ogen van en verteld door de moderne mens. De schilderijen vullen de beeldhouwwerken aan en vormen samen een dynamische en kleurrijke harmonie.

De expositie is te zien van 9 februari tot 31 maart 2013. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Op zon en feestdagen gesloten. 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum