Taizé ontmoeting rechtstreeks vanuit Rome

Zaterdag 29-12, 17.35 uur LIVE bij EO en RKK op Nederland 2

 

Omroep RKK en EO zenden op 29 december, rechtstreeks vanuit Rome, de 35ste jongerenontmoeting van Taizé in Rome, uit. Dat maakten beide omroepen vanochtend bekend.

Stilte en gebed
In Rome komen tienduizenden jongeren samen om samen stil te zijn en te bidden. Het mega-evenement vindt plaats in de laatste week van dit jaar. In het televisieprogramma vertellen jonge pelgrims wat ze meemaken en waarom ze deze dag zo bijzonder vinden, afgewisseld met reportages van de dag. Ook komen organisatoren en bekende Nederlanders die in Rome wonen aan het woord. Andries Knevel en Wilfred Kemp presenteren live vanuit Rome.

Thuiskomen
RKK-presentator Wilfred Kemp denkt met liefde terug aan Taizé: "Ruim 30 jaar geleden was ik zelf in Taizé. Dat maakte toen diepe indruk. De laatste jaren is Rome een plek waar ik regelmatig ben. Dat voelt altijd als thuiskomen. Eind dit jaar komt Taizé naar Rome. Mooier kan bijna niet!”

Springlevend
Ook EO-coryfee Andries Kenevel ziet uit naar het grote evenement: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is en dat is zeer inspirerend om mee te maken."

Oorverdovende stilte
EO en RKK maken een speciale live-uitzending over deze oecumenische jongerenontmoeting vanuit het hart van de Eeuwige Stad. In het voorhofje van de ‘Nederlandse’ Friezenkerk spreken Andries Knevel en Wilfred Kemp met diverse betrokkenen. De gesprekken worden afgewisseld met reportages: hoe worden de pelgrims ontvangen? Zijn er genoeg slaapplekken? En hoe klinkt oorverdovende stilte? Een uitzending vol stilte, meditatie en gebed.

Taizé in Rome, zaterdag 29 december 17.35 uur LIVE bij EO en RKK op Nederland 2

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum