Kerknieuws 22 november 2012

Op zaterdag 24 november vindt de jaarlijkse landelijke synode plaats van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland.. Dit is de meest belangrijke

kerkvergadering van het jaar waarbij uit elke parochie en namens de pastoors afgevaardigden  komen meebeslissen over onderwerpen die in de kerk spelen.

Dit jaar zal er voor het eerst, parallel aan de synode, een jongerensynode plaatsvinden, vooralle jongeren van 16 tot en met 25 jaar. Wij zullen die dag praten over onderwerpen die ookin de synode naar voren komen en ook over zaken die specifiek jongeren aan gaan. Tegen het eind van de middag is er spreektijd voor ons ingeruimd in het programma van de synode zodat de punten van het jongerenprogramma ingebracht kunnen worden in de synode (en er dus rekening mee kan worden gehouden!)

Egmond aan Zee: Open Huis (oecumenisch): iedere donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in Het Gebouw naast de Protestantse kerk in Egmond aan Zee.

Op de website van de RK parochie in Schoorl lezen we: Op zaterdag 1 december gaat het Communieproject van start.  Heeft u uw zoon/dochter nog niet opgegeven dan kan dat nog. U kunt dit doen bij het parochiesecretariaat.

En dan nog een oproep aan oud communicantjes: We zijn nog opzoek naar foto’s van toen u uw eerste H. Communie deed. Zouden we ze mogen lenen om aan de communicantjes van nu te laten zien hoe het vroeger was om je eerste H. communie te doen. U kunt ze inleveren op het parochiesecretariaat voorzien van naam,adres en telefoonnummer i.v.m. het retourneren.


De RK parochie in Bergen vraagt: Zing jij ook mee met Kerstmis in de gezinsviering om 17.00 uur?
Op 24 december om 17.00 uur is er in onze kerk een Kerst gezinsviering voor alle kinderen en hun (groot) ouders.  Ben jij dol op zingen en wil jij meezingen in het gelegenheidskoor? Dit mag samen met je ouders en/ of grootouders, iedereen die van zingen houdt mag meezingen.

Ze gaan uit van 4 repetities vooraf op zaterdag van 16.30 uur tot 17.30 uur in de Nieuwe Beuk, te beginnen op zaterdag 1 december. Repetities: 1,8,15 en 22 december.
Uitvoering: maandag 24 december om 17.00 uur in de Petrus en Pauluskerk. Voor meer informatie kun je bellen met het secretariaat van de parochie.

 

Kantatedienst in Egmond aan Zee
Op zondag 2 december om 19.30 uur is er in de kerk van Egmond aan Zee een kantatedienst, georganiseerd door de Protestantse gemeente en de Oud-katholieke parochie in samenwerking met de Stichting Bachkacantate Bergen. Gespeeld wordt cantate nr. 36, Schwingt freudig euch empor van J.S. Bach. Uitvoerenden: Cantatekoor Bergen en Camerate Bergen o.l.v. Ellen Verburgt, Marjan Smit (sopraan), Maria Delver (alt), Robert Buckland (tenor), Nico Sevenhuysen (bas). Liturgen: ds. Saskia Ossewaarde, lector Marianne de la Leijne.

Op zondag 25 november om 13.30 uur wordt in dezelfde kerk de theatervoorstlling Meester Bach uitgevoerd voor kinderen van de basisschool (de Branding) groep 6-8, met hun ouders, grootouders, verzorgers. De voorstelling is een voorbereiding op de dienst van 2 december. De kinderen worden op een speelse en humoristische manier in contact gebracht met Bach en zijn muziek en vormen ook het jeugdkoor.

KERST bij Abdijkaarsen

Van 15 november t/m 6 januari is de jaarlijkse kerstexpositie bij Abdijkaarsen.

Koop of completeer hier uw kerststal. De mogelijkheden zijn enorm. Kerststallen uit alle windstreken, het aanschouwen alleen is al de moeite waard. Steun hier tevens het goede doel van de 'Good Shepherd Sisters'.

 

Toegang is gratis, parkeergelegenheid voldoende.

Tot ziens bij Abdijkaarsen!

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum