26 november: voorlichtingsavond alcohol- en drugsgebruik jongeren

Nieuwsbericht van de gemeente Bergen-NH

26 november: voorlichtingsavond alcohol- en drugsgebruik jongeren

De gemeente Bergen en Brijder nodigen ouders en hun kinderen uit voor een voorlichtingsavond over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. De bijeenkomst is op maandag 26 november in De Oorsprong in Schoorl. De gemeente en Brijder willen jongeren en hun ouders bijpraten over de gevaren van alcohol- en softdrugsgebruik en vragen over dit onderwerp beantwoorden. 

Drinkende tiener

Gevolgen alcoholgebruik

Alcoholgebruik onder jongeren heeft ernstige nadelige gevolgen voor de gezondheid. Teveel alcohol is erg slecht voor de ontwikkeling van het jonge brein. Onderzoek wijst uit dat alcoholgebruik bij jongeren onherstelbare schade oplevert, leidt tot lagere intelligentie, leerproblemen, concentratiestoornissen en geheugenproblematiek.

Gevolgen softdrugsgebruik

Softdrugsgebruik is nooit zonder risico en jongeren zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen. Dit komt door de ontwikkeling van de hersenen. Vooral de hersenen van pubers zijn nog volop in de groei. Onderzoek laat zien dat drugsgebruik dit proces kan verstoren. Daarom zijn jongeren die blowen ook kwetsbaarder voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld schizofrenie.

Laat u en uw kind voorlichten 

Iedere inwoner van de gemeente Bergen is van harte welkom op deze voorlichtingsavond op maandag 26 november, van 19.30 tot 21.00 uur in De Oorsprong (Damweg 7, Schoorl). De bijeenkomst is gratis en u hoeft zich niet aan te melden.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Dorianne Romeyn van de gemeente Bergen: telefoonnummer (072) 888 0000 of e-mailadres: d.romeyn@bergen-nh.nl.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum