Herdenking bisschop Alberto RamentoOp 3 oktober a.s. is het zes jaar geleden dat Bisschop Ramento van onze zusterkerk in de Filippijnen vermoord werd om zijn getuigenis. Met meer overtuiging dan ooit kiest zijn Filippijnse Onafhankelijke Kerk de kant van de armen. www.ifi.ph

Geweld blijkt niet in staat het bondgenootschap van christenen met hen die onderdrukt worden te ondermijnen. In 2011 verscheen een boekje over dit bondgenootschap. Er staan teksten in van de hand van bisschop Ramento zelf en van anderen die naar aanleiding van zijn tragische dood hun verbondenheid onder woorden hebben gebracht.

De hoop is dat de uitgave van deze teksten in het Nederlands ons allen moge aansporen tot meer ‘bondgenootschap’: met de armen in de Filippijnen in het bijzonder, en met allen die lijden om de gerechtigheid in het algemeen.

Tijdens de dienst op 3 oktober  bisschop Ramento en alle andere martelaren voor gerechtigheid en vrede in de voorbeden herdacht worden. Aanvang van de viering is 9.00 uur.

  

Aartsbisschop Joris Vercammen verblijft momenteel in de Filippijnen en is ook bij de herdenking.De prijs van het boekje is 15,95 euro (excl. verzendkosten). Het is te bestellen via de webshop.
http://www.okkn.nl/webwinkel/119/alberto_b._ramento 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum