Kerkberichten radio 80

Kerkberichten radio 80

Maandag de 27e augustus zal de bekende organist Jaap Zwart – Grote kerk te Hattem - te beluisteren zijn in het slotconcert  van de Zomeravondconcertenserie in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk. 

Jaap Zwart brengt deze slotavond een aantal gewilde orgelwerken  van Händel en Johann Seb. Bach tot aan zijn grootvader Jan Zwart en de  de fransen Guilmant en Boëllmann. Ook brengt hij een duidelijk eerbetoon aan Feike Asma en de hier in de streek ooit bekende Bram Bruin, die 100 jaar geleden geboren werden. 

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, maandag 27 aug.  20.30 uur, aan de Voorstraat 112, de toegang is vrij!  Wel is er een ‘openschaal collecte’ om de reeds 45- jarige serie te kunnen blijven organiseren. Om de sfeer te verhogen zal de kerk dit keer weer met kaarslicht verlicht zijn.

De vaste bezoekers van de Egmondse concertenserie weten het, Jaap Zwart staat garant voor een toegankelijk programma en weet bij ieder concert weer een groot publiek aan zich te binden. De klassieken laten zich horen in de ‘The Harmonious Blacksmith’ van Händel en het Preludium en Fuga in D (BWV 532) van Johann Seb. Bach. De honderjarigen, Feike Asma met een liedbewerking over ’De Heer is mijn Herder’ en Bram Bruin met een eerbetoon in een Toccata opgedragen aan Piet van Egmond. Overigens beide organisten  Asma en van Egmond waren in het verleden meerdere keren te beluisteren in de egmondse Ste. Agneskerk. Van van Egmond herinneren we ons in 1967 een indrukwekkende improvisatie over het israëlische volkslied kort na de overwinning op de arabieren in de Zesdaagse oorlog.

Van zijn grootvader Jan Zwart brengt hij de imposante Fantasie over het Lutherlied ‘Een vaste Burg is onze God’ een werk dat ook de internationale orgel podia haalde. Een verzoeknummer dit jaar is de ‘Suite Gothique’ van de fransman Léon Boëllmann en aan het einde van de avond sluit Jaap Zwart met een improvisatie van eigen hand. Dat wordt weer genieten!

 

 

Welkom op de website van het Vredeskerkje te Bergen aan Zee.

  • in de zomermaanden en met Kerstmis zijn er oecumenische kerkdiensten. Ieder jaar is er een thema. Het thema 2012 is:

'Deugden en ondeugden'

De kerkdiensten zijn dit jaar vanaf zondag 1 juli tot 2 september, aanvang 10.30 uur

26 aug          dr. T. Takken, geestelijk verzorger Westerhout         MEDEDOGEN

 

 

Open Huis (oecumenisch): iedere donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in Het Gebouw naast de Protestantse kerk in Egmond aan Zee.

 

 

De RK Petrus en Paulusparochie te Bergen schrijft op haar website: 
VAN HET PAROCHIEBESTUUR

De laatste maanden heeft het parochiebestuur u geïnformeerd dat er uitgebreid nagedacht wordt over de toekomst van onze kerk als gebouw. Dit heeft

geleid tot een plan om halverwege de kerk een  afscheidingswand te plaatsen. Wij hebben gemeld  aarzelingen te kennen omdat we er vooralsnog niet  van overtuigd zijn of de verkleining van de  kerkruimte en de daarmee gepaard gaande kosten tot

de beoogde vergroting van de gemeenschapszin en  toename van het kerkbezoek zal leiden.
Laten we het hopen voor hen!

Het Sint Liobaklooster te Egmond – Binnen is met ingang van deze week ook te vinden op Facebook. Meldt u aan als vriend/vriendin en volg het klooster + het programma op de voet. En ook op locatie bent u van harte welkom.

 

Dit geldt ook voor de Abdij in Egmond – Binnen. Deze is ook te vinden op Facebook: daar was te lezen dat vader Abt afgelopen zondag – tijdens Egmond op z’n kop – zijn 75 verjaardag vierde! Ook via deze weg: proficiat!

De Oud-Katholieke Kerk in de Voorstraat in Egmond aan Zee is van maandag t/m vrijdag geopend voor de zgn OPEN KERK – voor bezinning, meditatie en gebed. Van 11.30 – 13.30 uur. Om 12.30 uur is er een viering.

 

Op alle maandagavonden in juli en augustus is er weer braderie in Groet. Vele vrijwilligers zijn al weer weken bezig geweest met de voorbereidingen. We zijn er weer klaar voor. Negen maandagavonden bruist de Kerkbrink weer van de activiteiten.

Tijdens de braderie exposeert Els Wilbers-Muntjewerf in de Groeter kerk. Een thuiswedstrijd dus voor haar, want ze woont naast de kerk. Een prachtige expositie van o.a. strandtaferelen met daarbij gedichten van Annemarie Vervenne-Tuin uit Petten. Dit moet u zien.

Op meerdere braderieavonden hebben we optredens/concerten in de kerk, welke zeker de moeite waard zijn.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum