Achtste zomeravond ORGELPLUSconcert maandag 20 augustus

Organist-beiaardier Gijsbert Kok | saxofonist Roeland KapaanMaandag de 20e augustus wacht ons in de concertenserie in de  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk het derde zgh. Orgel-PLUS- concert met  een een optreden van de bekende organist-beiaardier Gijsbert Kok en de saxofonist Roeland Kapaan. Beide musici hebben inmiddels ieder op hun eigen terrein een markante staat van dienst. Gijsbert Kok als concertgever- organist geroemd om zijn veelzijdigheid, ook als componist en improvisator. Daarnaast is hij een veelgevraagd beiaardier, die dit voorjaar naast  Bergen –Ruïnekerk- ,Voorschoten, Zoetermeer en Scheveningen de presticieuze benoeming kreeg van stadsbeiaardier van de Grote Kerk te Den Haag.

Roeland Kapaan is als saxofonist verbonden aan het Rotterdams Saxofoon Kwartet, het Nederlands Politie Orkest bekend geworden door zijn verdiensten in de wereld van de klassieken als in die van de geïmproviseerde muziek. Hij werkt regelmatig voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentieorkest en de Koninklijke Luchtmacht Kapel.

Beide artiesten brengen die avond een programma met oude muziek; werken van William Byrd, Telemann en Albinoni; tot de hedendaagse spanjaard  Pedro Iturralde (* 1929) - de Suite Hellénique- voor orgel en saxofoon en van Johann Seb. Bach tot Théodore Dubois voor orgel. Met name de combinatie orgel en saxofoon is een weinig gehoorde die zeer tot de verbeelding spreekt. Ook zal Kok een improvisatie ten beste geven op het Adema-orgel.

Aanvang van het concert is 20.30 uur, de toegang is vrij, wel is er een ‘openschaalcollecte’.
Deze wordt warm aanbevolen om de meer dan 45 – jarige  traditie van de egmondse serie in ere te houden!

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, Voorstraat 112, Egmond aan Zee.
http://egmond.okkn.nl/pagina/551/programma_achtste_zomeravondconc

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum