Maandag 13 augustus: Zevende orgelconcert

Wybe Kooijmans - ‘populair’ in de Ste. Agnes.Maandag de 13e augustus valt de bekende organist Wybe Kooijmans – Grote kerk Naarden - 
te beluisteren in een voor hem bekend orgelconcert in de Zomeravondconcertenserie in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk. Kooijmans is met regelmaat de afgelopen jaren te gast in de egmondse kerk, en weet altijd weer een prachtig concert neer te zetten met een ‘licht-klassieke toets’ die velen weer zal verrassen.


Wybe Kooijmans is een meester om met de klassieken, al dan niet bewerkt voor orgel, een programma te brengen voor het grote publiek. Alle grote namen uit de muziekgeschiedenis komen die avond langs van Jermiah Clarke, Bach, Haendel, Mozart tot aan Rachmaninov, Fritz Kreisler en Jean Philippe Sousa toe.

Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, maandag 13 aug.  20.30 uur, aan de Voorstraat 112, de toegang is vrij!  
Wel is er een ‘openschaal collecte’ om de reeds 45- jarige serie te kunnen blijven organiseren.

De vaste bezoekers van de egmondse concertenserie weten het, u krijgt van Wybe Kooijmans dit keer een keur van lichtklassieke werken te horen. We horen een palet orgelmuziek vauit de barok via de romantiek tot in de twintiste eeuw. O.a. hoort u  uit de barokperiode de Trumpet Voluntary van Jeremiah Clarke, het Arioso uit Cantate 156 van J.S. Bach en de Badinerie uit de 2e orkestsuite. De klassieken laten zich verder horen in de Sinfonia uit de ‘Solomon’ van Haendel, het Adagio uit het klarinetconcert van Mozart en een deel uit de ‘Midzomernachtsdroom’, hoe toepasselijk, van Felix Mendelssohn. Kooijmans sluit de avond af met gewilde werken van Rachmaninov, Kreisler en de ‘The Washington Post’ van Jean Philippe Sousa. Dat wordt weer genieten!

 

http://egmond.okkn.nl/pagina/549/programma_zevende_zomeravondconc 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum