Maandag 6 augustus: zesde ORGELconcert

20.30 uur

Maandag de 6e augustus beleven we alweer het zesde  Zomeravond-concert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk.  Dit keer zal het orgelfenomeen André Knevel het publiek verrassen met een keur van zijn favorieten. O.a. zal hij zijn grote voorbeeld Feike Asma in dit concert herdenken met een aantal werken o.a. een Fantasie over ‘ k Wil U o God mijn dank betalen’.  Vervolgens brengt hij  o.a. werken van Bach, Cornelis Pameyer, Otto Dinel en Edward Elgar voor het voetlicht. Hij sluit de avond af met een improvisatie van eigen hand.
Oud-Katholieke Ste. Agneskerk, maandag 6 aug.  20.30 uur, aan de Voorstraat, de toegang is vrij.

http://egmond.okkn.nl/pagina/546/programma_orgelconcert_6_augustu 

 

Reeds meerdere jaren was Knevel een graag gehoorde gast ook in Egmond aan Zee vaak vergezeld van de panfluitiste Liselotte Rokyta.  Inmiddels al ruim 35 jaar geleden aktief in St. Catharines, Canada bouwde hij in meer dan veertig jaar aan een orgeltraditie die vergelijkbaar mag heten met die van de legendarische organist Feike Asm, die hij ook vanavond zal eren.  André reisde inmiddels door heel Europa, de USA en Canada, zijn huidige thuisland waar hij inmiddels een full-time lespraktijk heeft voor orgel en piano. Op uitnodiging gaf hij met name in Frankrijk een aantal concerten in de Cathedraal van St. Eustace en die van de Sacré-Coeur in Parijs. Ieder jaar is hij in de zomerperiode aktief in Nederland, alleen al in de maand augustus geeft hij hier 23 concerten. Daarnaast is hij een veel gevraagd organist bij diverse koren zowel in Nederland als in Canada. Deze ‘Zomeravond’ in Egmond zal Knevel zoals vanouds ook weer een groot publiek van orgelliefhebbers op de been brengen. U bent van hart welkom!


De organist André Knevel is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. André Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache, Cathedraal Sacre-Coeur en de Cathedraal in Sens.
 

In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada, waar hij in St.Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziek docent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Deze heeft André opgeleid voor orgeldiploma B.
 

André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. In 2010 heeft hij op uitnodiging een tweetal concerten gegeven in Roemenië, te weten in de St. Gheorghe Cathedral in Timisoara en de St. Joseph Cathedral in Boekarest. 
 

André staat bekend voor zijn improvisatie talent, en is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters”. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Voorts is André Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten o.a. met de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). André heeft inmiddels een groot aantal Cd’s op zijn naam staan.
Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.
 

http://www.andreknevel.com 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum