Maandag 23 juli: vierde orgelconcert

Simon Stelling, ‘een Zomeravond in Parijs’Maandag de 23e juli wacht ons in de Orgelconcertenserie in de  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk een ‘Zomeravond in Parijs’ aan de hand van de Alphense organist Simon Stelling. Om meerdere redenen, het wordt ook wel tijd deze zomer........!

S
telling een fervent verdediger van de franse orgelcultuur verrast ons met een  muzikale excursie door het Parijs van de 18e- 19e en 20e eeuw.

Grootheden van toen, meerdere componisten als Charpentier, Couperin, Charles Marie Widor, Gabriel Pierné, Alexandre Guilmant, Vierne, of Théodore Dubois, gingen de geschiedenis in als markante componist, als orgelvirtuoos, winnaars van de fameuze Prix de Rome of ze zwaaiden af als directeur van het Parijse Conservatorium.

Van de hiergenoemde meesters krijgt u een bont palet orgelwerken te horen dat zich uitstekend leent voor de vertolking op het Adema-orgel in de Egmondse Ste. Agneskerk. Simon Stelling studeerde na het Utrechts Conservatorium o.a. bij de beroemde organiste Marie-Claire Alain en is al jaren de vaste bespeler van één van de twee Steinmeyer-orgels die Nederland rijk is, in de Adventskerk te Alphen a.d. Rijn. Daarnaast is hij koorleider en een gewild orgel- en pianopedagoog.

De ‘Zomeravond in Parijs’ begint om 20.30 uur, de toegang is vrij, wèl is er een collecte aan de uitgang die we mild aanbevelen. Oud-Katholieke Ste. Agneskerk aan de Voorstraat 112.

http://www.simonstelling.nl/

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum