Maandag 16 juli: derde orgelconcert

Evert van de Veen

Maandag 16 juli wordt de Zomeravondserie in de  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk verzorgd door een recital van de bekende organist Evert van de Veen. Met regelmaat is deze organist in de egmondse serie orgelconcerten te beluisteren geweest met altijd een zeer gevarieerd programma waar hij  zijn kerkmuziek koppelt aan een romantisch getint progamma. Dit jaar is hij te beluisteren in werken van de belg Paul Barras en de amerikaans-franse René  Louis Becker die de laatromantiek verdedigen.

Daarnaast hoort u werken van Johannes G. Bastiaans, die tweehonderd jaar geleden geboren werd, Felix Mendelssohn; ooit zijn leraar te Leipzig; Sigfried Karg-Elert met de markante Marche Triomphale,  Cornelis de Wolf en Charles Marie Widor.

Evert van de Veen zet zijn eigen stijl neer met Passacaglia en koraal over ‘Meester men zoekt u wijd en zijd’ en sluit de avond af met een improvistie ‘ Koraalfinale’.

Door de jaren heen is hij een zeer gewaardeerd concertorganist en ook koordirigent die met name het ‘kerk’- orgel  publiek aan zich weet te binden. Aanvang van het concert 20.30 uur, de toegang is gratis, wèl is er een openschaalcollecte ter bestrijding van de onkosten. 

 

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. In het begin van de 70-er jaren werd het orgel van de plaatselijke gereformeerde kerk opgeknapt en uitgebreid. Een belangrijke wijziging daarbij was het verplaatsen van de speeltafel van de zijkant van het orgel naar de begane grond. Zo kon men de verrichtingen van de organist ook visueel waarnemen. En dat maakte grote indruk op de jonge Evert. Zo is bij hem dus eigenlijk de liefde voor het orgel ontstaan. Hierna volgden dan ook orgellessen o.a. bij de bekende organist John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan, naar later bleek, het Utrechts Conservatorium. Intussen werd Evert zelf ook tot organist benoemd in Voorthuizen. 

Lees verder op: http://www.evertvandeveen.nl/

Programma van 16 juli volgt.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum