OPEN KERK 2014

1 juli t/m 29 augustus van 11.30 - 13.30 uur

 


OPEN KERK zomer 2014
maandag t/m vrijdag van 11.30 – 13.30 uur


Dit jaar is er weer OPEN KERK op maandag tot en met vrijdag vanaf dinsdag 1 juli tot en met vrijdag 29 augustus 2014. Een mogelijkheid voor ‘kerkbezoek’ op de dagen door de week: de kerk is open en u kunt even naar binnen. De vraag komt van parochianen en van de vele toeristen welke we hier in ons Derp mogen begroeten. Hiertoe willen we als kerkbestuur in 2014 graag de mogelijkheid bieden en daarom is er besloten om op de aangegeven dagen in de genoemde periode de kerk open te doen voor stilte, gebed en viering. De kerk gaat open om 11.30 uur. Om 11.45 uur is er dan - indien mogelijk - een Eucharistieviering of een Middaggebed. Om 13.30 uur gaan de deuren van de kerk weer dicht. Pastoor Scheltinga zal vele keren aanwezig zijn voor gesprek, gebed en viering. Het is een stuk pastoraat van de aanwezigheid welke we op deze manier vorm willen geven.

Muziek die u kunt horen - via de CD - komt uit Taizé:  http://www.abdijvanegmond.nl/winkel/cds/taize/ 

      
Als er op een bepaalde dag een uitvaart is dan vervalt de OPEN KERK en ook de viering. Dit wordt dan aangekondigd in het kastje voor de kerk en ook op de website van onze parochie. Tevens wordt het – indien mogelijk – bij de afkondigingen op zondag meegenomen.

Ook doen we een beroep op één of twee vrijwilligers die per keer ook aanwezig zijn, om toezicht te houden en om eventuele vragen te beantwoorden. De nadruk ligt – anders dan op de woensdag-avonden tijdens de maanden juni, juli en augustus – niet op het ‘bekijken’ van het kerkgebouw en de uitgestalde voorwerpen, maar juist op het kerkgebouw als plek voor stilte, gebed en viering. Het opsteken van een kaarsje behoort ook tot de mogelijkheden.

Wilt u als vrijwilliger meedoen: bel/mail pastoor Scheltinga! 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum