Halve Marathon Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is tussen 8.00 en 18.00 uur afgesloten voor al het binnenkomend autoverkeer.

Parcourskaart Egmond Half 2015 v2
Op zondag 10 januari 2016 vindt de 44e editie van de Egmond Halve Marathon plaats. Uiteraard wordt in dit jubileumjaar uitgebreid stilgestaan bij de heroïsche reputatie, die dit evenement in al die jaren heeft opgebouwd. 

De organisatie van de 44e Egmond Halve Marathon is in handen van Le Champion. De Egmond Halve Marathon trekt op de tweede zondag van januari jaarlijks een grote stroom lopers naar de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. Niemand wil dé winterklassieker aan het begin van het jaar missen. Voor velen is het ook een reünie, want wie eenmaal de sfeer bij dit bijzondere evenement geproefd heeft komt jaarlijks terug.

Voor dit evenement kan alleen bij voorinschrijving worden ingeschreven. De deelnemers aan de recreatieloop worden in startgroepen ingedeeld op volgorde van verwachte eindtijd. Traditioneel wordt de heenweg langs het strand gelopen en de terugweg door de duinen. Iedereen heeft daardoor voldoende ruimte om deze halve marathon in eigen tempo te kunnen volbrengen.

In de afgelopen 43 jaar heeft de Egmond Halve Marathon een heroïsche reputatie opgebouwd. De vaak winterse omstandigheden bepalen doorgaans het karakter van deze klassieker. Sneeuw, ijs, regen en storm staan bij velen in het geheugen gegrift. Soms echter was het weer mild en bijna lenteachtig. Altijd echter is de finale zwaar. Dit boeiende aspect van de Egmond Halve Marathon maakt deze nieuwjaarsklassieker een evenement waar vele duizenden lopers elkaar elk jaar weer terugzien. Het succes van de Egmond Halve Marathon is voor een groot deel te danken aan een unieke afwisseling in het parcours. Een parcours waarin de natuur van enerzijds het Noordzeestrand en anderzijds het Noordhollands Duinreservaat een grote rol speelt.


De gehele accommodatie van Sporthal De Watertoren, waaronder kleedkamers en douches, staat deze dag ter beschikking van de deelnemers. Zowel de start als de finish vinden plaats op de Noordboulevard. Na de start volgt een ronde door Egmond aan Zee en wordt eerst het strand bereikt. Op de terugweg door de duinen zal de steile klim op de Bloedweg op bijna twee kilometer voor de finish als scherprechter optreden. Te midden van taferelen als op Alpe d’Huez bij de Tour de France loop je Egmond aan Zee daarna binnen. Langs de vuurtoren wordt de finish bereikt op de Noordboulevard.

Naast de Egmond Halve Marathon organiseert Le Champion in januari nog twee evenementen in Egmond aan Zee. Op de zaterdag voorafgaand aan de halve marathon vindt er traditie getrouw de AGU Egmond-Pier-Egmond plaats. Tijdens dit evenement mountainbiken de deelnemers via het strand naar Wijk aan Zee en weer terug. Ook organiseert Le Champion twee weken later de Egmond Wandel Marathon. Tijdens deze wandeltocht lopen de deelnemers in twee dagen tijd een hele marathon.


Informatie over het parcours: KLIK hier.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum