Reis naar Taizé in 2012

Ook belangstelling vanuit Egmond aan Zee?

Iedere zomer bezoeken duizenden jongeren vanuit de hele wereld de communiteit in het kleine Bourgondische dorpje Taizé. Een week lang dompelen de jongeren zich onder in de filosofie en levensstijl van de broeders daar; zij noemen het ‘een pelgrimage van vertrouwen’. Drie maal per dag verzamelen de broeders en jongeren zich in de kerk om met elkaar het Taizé-gebed te vieren. Dit bestaat uit vaste componenten; Taizé-liederen zingen, het lezen van een bijbelgedeelte, bidden en tien minuten stilte. Na een week gaan de meeste jongeren weer naar huis. Maar de broeders moedigen de jongeren aan om iets van Taizé mee naar huis te nemen en een drager van vertrouwen te worden in de eigen stad en kerk.

In de zomer van 2009 bezochten een groep van 30 jongeren uit verschillende Amersfoortse kerken de Taizé-gemeenschap. Voor sommigen was het de eerste keer, anderen waren al doorgezomerde Taizé-gangers. Velen van ons waren zeer enthousiast over deze reis en het ontmoeten van andere jongeren uit Amersfoort. Zo ontstond de JongerenTaizé-Groep Amersfoort.

Sinds deze reis wordt elke maand een Taizé-gebed gehouden. De vieringen geven een moment waarin je even terug bent in Taizé. Door de maandelijkse bijeenkomsten blijf je in aanraking komen met de bekende gebeden en liederen van Taizé en ben je in staat om er iets van mee te nemen in je dagelijks leven. De vieringen zijn bedoeld voor jongeren uit Amersfoort. Kerkelijk of niet kerkelijk, ervaren Taizé-ganger of niet. Ook voor jongeren die nog niet in Taizé zijn geweest of niet in de kerk komen, vormen de toegankelijke vieringen een bijzondere ervaring.

Van 6 t/m 15 juli 2012 is er weer een reis naar Taizé.
Jongeren tot 30 jaar zijn van harte welkom! Voel je uitgenodigd…
Contactpersoon Amersfoort: Angela Berben (angela.berben@casema.nl).

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum