Pastoor Nicol Knol op Kerkradio

zondag 2 oktober 2011

Afscheid van pastoor Nico Knol

 

In het kerkprogramma voor de Kust- en Duinstreek, dat op zondag 2 oktober door Radio 80 wordt uitgezonden, praat Nel Visser met Nico Knol. De pastoor van de Egmondse rooms-katholieke parochies gaat na 15 jaar naar een andere standplaats. Vanuit het Egmondse terug naar West-Friesland. In die 15 jaar dat hij in Egmond is geweest heeft hij veel meegemaakt en ervaren. Als jong broekie kwam hij en als een wat gewichtiger man vertrekt hij. Zelf omschrijft hij dit als een jonge loot, die uitgegroeid is tot een volwassen boom, met de wortels stevig in de aarde. Hij gaat in op de reden van zijn vertrek, de onzekerheid wat hem te wachten staat, maar vol hoop op een goede samenwerking in zijn nieuwe parochie. En wat hij achterlaat. De vriendschap die hij in Egmond heeft ervaren, de humor die op straat ligt, de samenwerking met de andere kerkgenootschappen en de warmte van de geloofsgemeenschap. Over de steun die hij kan geven, maar ook over de steun die hij zelf ervaren heeft. Hij heeft het over de vergrijzing in de kerken en de zorg hierover voor de toekomst. Ook wordt in dit gesprek aandacht besteed aan zijn opvolger, waarvan nog niet bekend is wie dit wordt. Zijn vertrek vindt plaats na de oecumenische viering van 975 jaar christendom in Egmond aan Zee, wat hij belangrijk vindt, omdat het begon met een onverdeelde kerk. Hij draagt de oecumene dan ook een warm hart toe.

Pastoor Knol vertelt over zijn ervaringen in het kerkradioprogramma van zondag 2 oktober a.s. van 09-10.00 uur op Radio 80 (105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd via het internet).

Deze uitzending wordt herhaald maandag 3 oktober na het nieuws van 20.00 uur. Vóór de uitzending van zondag en na die van maandag wordt een uur ‘geestelijke muziek’ uitgezonden.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum