Meeleven kerken in Noorwegen

Kerkgebouwen open voor gebed, stilte, ontsteken van een kaars ....Priesters en
de kerkelijke medewerkers in Noorwegen zijn betrokken bij pogingen om de slachtoffers en hun gezinnen opvang te bieden na de terreuraanslagen in Oslo en Utøya. Kerken zijn open voor mensen die gemeenschap zoeken en troost.

- Dit raakt ons allemaal. Jongeren en volwassenen die getroffen worden door zinloos geweld. We bidden voor alle betrokkenen en voor allen die nu zitten met de angst en angst over wat er gebeurd is met hun geliefden, zegt bisschop Helga Haugland Byfuglien in de Noorse Kerk.

De Noorse kerkleider zegt dat ze is geschokt door het nieuws.

De kerken in Noorwegen reiken het volgende gebed aan voor de erediensten op zondag 24 juli:

Eeuwige God, wij komen naar u met onze angst en grote onrust. We zijn geslagen, God, geweld en terreur. We hebben bekende grote vreugde van een open en veilige samenleving. Nu zijn we ervaren verwoestende bomaanslagen en mensen die doodgeschoten. Veel mensen zijn gedood en velen gewond raakten. God, hoe kan zoiets zijn? Het is zo ongelooflijk slecht dat de samenleving en onschuldige mensen worden getroffen door het blinde geweld. God, kijk aan allen die in rouw zijn meer dan het verlies van een aantal van zijn. Kijk eens naar al die gewonden en mensen met een indringende herinneringen van wat er nu gebeurd. God, wij bidden.

Jezus Christus, ben je altijd dicht bij ons in ons lijden, kijken naar alle jonge mensen die op Utøya. In de buurt van alle familieleden en gewonden. Zie ons, God, als wij huilen over iemand die is getroffen.
Geef ons de kracht om elkaar ontmoeten met comfort en verbondenheid. Help ons om samen te lopen door al dit kwaad over zowel religieuze en politieke scheidslijnen. God, wij bidden.

God, geef kracht en doorzettingsvermogen voor allen die werken met de gewonden en overlevenden. Hartelijk dank voor uw solidariteit en bereidheid om er voor elkaar. Help alle gelovigen om liefde en vriendelijkheid laten zien en de moed om te werken tegen haat en terreur te geven. God, wij bidden.

God
, u ons geschapen heeft om het leven en de gemeenschap te beheren. Help ons bouwen aan een samenleving waar plezier en veiligheid zijn veilig. Wij bidden voor onze koning en zijn huis. Wij bidden voor onze regering en iedereen die in de gemeenschap. Geven kracht en comfort aan onze leiders, die zwaar getroffen worden door terreur vrijdag. Help ons om ons land te bouwen in vrede en het respect en het vertrouwen tussen volkeren en naties te dragen. God, wij bidden.

http://www.kirken.no/index.cfm?event=doLink&famId=188514 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum